Latest post of the previous page:
Konkurs wygląda bardzo ciekawie, podobnie jak samo wydawnictwo - po stronie sądząc. Gorzej, że nie pisuję już fantastyki19
Konkurs zapowiada się ciekawie i wygląda na przyjazny autorom. A jak wygląda sprawa praw autorskich (albo licencji)?
Nawet ostatnio chodził mi po głowie pewien pomysł, który dobrze nawiązuje do tematu, wiec jeśli wyrobię się, to podeślę.
Nawet ostatnio chodził mi po głowie pewien pomysł, który dobrze nawiązuje do tematu, wiec jeśli wyrobię się, to podeślę.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
B.A. = Bad Attitude
21
Standard - przeniesienie praw majątkowych na 5 lat.B.A.Urbański pisze:Konkurs zapowiada się ciekawie i wygląda na przyjazny autorom. A jak wygląda sprawa praw autorskich (albo licencji)?
22
Z początku śmieszył mnie ten licznik dni ( http://geniuscreations.pl/dobro-zlem-czyn/ ), teraz zaczął drażnić: nic tak chyba nie denerwuje, jak świadomość upływającego czasu. Jak było 80+, to myślałem: spoko, jest jeszcze dużo czasu. Jak pękło 54 dni, zacząłem się martwić, bo jeszcze jestem w lesie, w szczerym polu, w ..., znaczy się: daleko do końca tekstu
.
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!
24
A mnie właśnie ten licznik motywuje. Miałam sobie dziś odpuścić, paczę, licznik biję, myślę: "Nieee, trza być twardym, nie miętkim" - więc piszę (próbuję chociaż).
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
"Between the devil and the deep blue sea".
27
Ignorowanie regulaminu jest niewątpliwie złe, ale więc wszystko zależy od tego, czy powieść wyjdzie dobra ;PWolha.Redna pisze:O, proszę. Ciekawe, czy organizatorzy przewidzieli taki zwrot akcji
29
Pytanie mam. Dane autorów, tj imię, nazwisko, telefon, e-mail: gdzie należy to umieścić? U dołu tekstu, u góry, czy w treści e-maila?
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
31
No więc kolejne pytanie co do aspektów formalnych (żebyście mi tekstu nie odrzucili z powodu jakiejś bzdury
). Format .doc lub .rtf. Czy to oznacza, że .docx już będzie wykluczone?