Jako, że ze mnie dama żadna bez kitu
raczej królowa na karnym jeżyku
Marzę o księdze, nie cichym ko, ko
O miłości, złości, bo treść mi lata
żeby książka miała oprawę ze skóry
złocony grzbiet i tłoczone litery.
Lecz księgi nie zdobędę ja, ciężka idiotka
Choćbym bardzo chciała, za drobna ze mnie płotka
Re: Chciałabym
3pan_ruina pisze:Ciche kokoAloe pisze: Marzę o księdze, nie cichym ko, koto tak przy niedzieli...
Dziękuję za wierszową inspirację. Hmmm... "Ciche koko" to taki oksymoron chyba?
4Nie jestem językoznawcą, dla mnie tam nie ma oksymoronu, ale mogę sie mylić. Wery ma fachowców bez liku i na pewno ktoś szerszej udzieli na to odpowiedzi.Aloe pisze: "Ciche koko" to taki oksymoron chyba?
5Językoznawcy chyba nie mają nic do tego. Licentia poetica.To chciałam wiedzieć. Gdyby był, nadałby całkiem inne znaczenie Twojej wypowiedzi poetyckiej:)pan_ruina pisze:Nie jestem językoznawcą, dla mnie tam nie ma oksymoronu, ale mogę sie mylić. Wery ma fachowców bez liku i na pewno ktoś szerszej udzieli na to odpowiedzi.Aloe pisze: "Ciche koko" to taki oksymoron chyba?
Czyli ciche koko oznacza rosół z kury. Fajne.
7
Pan-ruina, czyżbyś mnie zachęcał do przeprowadzenia wywiadu z kurą, która zmienia właściciela?;)Podejrzewam, że kura nic nie myślała i nie zastanawiała się wcale nad tym faktem. Mogła jedynie cicho powtarzać: ko, ko.
No, cóż, kura nie dla mnie i kufajka także. Wolę stare księgi.
No, cóż, kura nie dla mnie i kufajka także. Wolę stare księgi.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda
Katarzyna Bonda
9
Szczerze chciałam wykorzystać potencjał, ale ktoś mnie ubiegł na ejoba.pl. Kura, po prostu, odeszła od koguta, bo im się źle układało. A w ogóle ma fatalnie na tej emeryturze. Marnie dają jeść. Szkoda gadać, tzn. gdakać.pan_ruina pisze:Wywiad z kurą może przebić wywiad z wampirem. Jak to jedna z naszych forumowych koleżanek ma w zwyczaju mawiać. - Czuję potencjał