46

Latest post of the previous page:

Muahaha, a winky nawet zdążyła już zapomnieć, jaki jest temat. XD Ale ma wenę na parę innych opowiadań, zatem ma nadzieję, że starczy jej także dla konkursowego. PRAWDA, MUZO? (Zupełnie, jakby wszystko było uzależnione ode mnie... ja tu jestem tylko po to, by wprowadzić trochę humoru w twoje nudne jak obrady sejmu oceny.)

No, a poza tym jakoś nie widzę się w roli zwycięzcy... wystarczy, że Gendek, Hekate albo paru innych młoko... młodopokoleniowych pisarzy weźmie udział i po ptokach. XD
Z powarzaniem, łynki i Móza.

[img]http://img444.imageshack.us/img444/8180/muzamtrxxw7.th.jpg[/img]

לא תקחו אותי - אני חופשי

47
A ja już nawet mam pomysł. Znaczy pomysł w moim wykonaniu to po prostu mglisty zarys opowiadania, ale cóż. Trochę DeDekowski, jednak to chyba nie problem.

Zobaczymy, czy utrzyma się jakiś tydzień w mojej głowie ^^
Are you man enough to hold the gun?

48
He, he, he...

Konkurencja w tyle :D - już zacząłem pisać. Fakt, na razie idzie jak krew z nosa, ale zwalmy to na brak czasu z powodu kolokwium z analizy matematycznej. Dajcie się tylko rozpędzić... ;)
Wbrew pozorom świat nie jest skomplikowany - to tylko ludzie na siłę sami sobie go utrudniają.

49
Dajemy, Ty nasze perpetum mobile^^

A ja nie zamierzam napisać, ot co! Będę kibicować <idzie szukać pomponów>
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

50
tak bez niczego se moge wziac udzial? czy trzeba to jakos oficjalnie zakomunikowac :P
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

51
tak po prostu możesz sobie wziąć udział ;) o ile będziesz trzymał się terminarza i regulaminu
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

52
Tekst już skończony. Jak tylko zrobię korektę, to od razu wysyłam :)

PS Rozumiem, że mam nie stosować pseudo-tabulatorów ;)
Wbrew pozorom świat nie jest skomplikowany - to tylko ludzie na siłę sami sobie go utrudniają.

53
Zuło. Miałem pięć stron, ale uznałem, że nieciekawe. I piszę od nowa. Idą święta, będzie czas...

54
pytanie:

czy ktoś jeszcze planuje przysłać prace na konkurs - oczywiście poza tymi, którzy już to zrobili - jeśli nie, będę musiała odwołać pierwszy etap i przejść od razu do drugiego
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

55
Oczywiście, że ja planuję. Cierpliwości, do 20 stycznia jeszcze czas!
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

57
Oj planuje, planuje.

Prace nad opowiadaniem już na finiszu ;)
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

59
Ja mam dopiero stronę. I masę zadań na głowie.

Ale wierzę, że mi się uda.

Wiara czyni cuda! [rzekł Patren, pokazując trzy płetwy i pierzaste uskrzydlenie]

60
Do wszystkich razem i każdemu z osobna! XD

Uważam że powinniśmy zrezygnować z pierwszego etapu.

Sama jego idea jest ciekawa, ale nierealna.

Mnóstwo ludzi deklaruje długość swoich tekstów w okolicy 20 stron. jakoś nie chce mi się wierzyć, że znajdzie sie taki Kowalski, który przeczyta je wszystkie i rzetelnie oceni. Ponadto krotsze teksty bedą zapewne chętniej czytane i oceniane, w wyniku czego jeden tekst bedzie mial ocen 5 a inny jedną tudzież żadnej.

Poza tym istnieje ryzyko, że ludzie będą zaniżać oceny. Nie muszą to być nawet drastyczne ilosci punktów, ale i tak duch zdrowej rywalizacji nie zawita we wszystkich sercach (ale banał XD).

Na dodatek czas na jaki teksty mają być wystawione jest zbyt krótki, zeby nazbierało sie dostatecznie dużo ocen.

Przytoczę tylko problem jaki zachodzi przy kazdej rozgrywanej bitwie. Komentować chyba nie trzeba. Dwie, trzy oceny to za mało żeby uzyskać obiektywny werdykt.

Tak więc etap pierwszy nie ma sensu, choć zaprezentowanie tekstów biorących udział to fajny pomysł.

Pozdrawiam.
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

61
i tak miałam odwołać pierwszy etap :)

- Nieśmiertelny S.J. Lec

Wróć do „Konkurs "Otuleni Natchnieniem"”