Witam

1
Moje prawdziwe imię to Piotr, w tym roku (gwoli ścisłości, pod koniec czerwca) kończę 28 lat. Pochodzę z okolic Wielunia, studiowałem w Łodzi. Jestem prawnikiem z wykształcenia, nałogowym graczem z przypadku oraz pisarzyną-amatorem z wyboru.

Literacką "tfurczością" zajmuję się już od liceum, jako gatunek wybrałem militarne SF, a na jej potrzeby buduję swoje autorskie uniwersum. Utworów w nim osadzonych powstało już kilka (niestety, żaden nie został do tej pory wydany) - w tym cztery ukończone, trzy w trakcie pisania i jeden zawieszony. W dalszym rozwijaniu się przeszkadza mi jednak - utrzymujący się uporczywie już od kilku lat - kryzys twórczy. Liczę, że forum Weryfikatorium pomoże mi się zmobilizować i powrócę do dawnej aktywności na tym polu.

Z innych rzeczy, które mogłyby kogoś obchodzić - interesuję się ogólnie fantastyką jako konwencją i chętnie czytam książki oraz oglądam filmy weń osadzone. Zresztą, w ogóle lubię obcować z dziełami literackimi i kinowymi - tych ostatnich mam w domu naprawdę sporą kolekcję (oryginałów - piractwa nie znoszę). Z dziedzin naukowych znajduję szczególne zainteresowanie w historii, a zwłaszcza w drugiej wojnie światowej. Jestem też zafascynowany militariami oraz tymi zagadnieniami z fizyki, które wiążą się z fantastyką naukową. Ponadto sezonowo jeżdżę na nartach i żegluję jachtami, ale generalnie rzecz biorąc, nie mam zamiłowania do tak zwanego aktywnego wypoczynku, co sprawia - przy jednoczesnym zamiłowaniu do kalorycznych (koniecznie pikantnych) potraw i piwa - że cierpię na nadwagę, której wciąż nie potrafię się pozbyć.

Jeśli idzie o osobowość, jestem samotnikiem, introwertykiem, indywidualistą i buntownikiem bez powodu. Cechuje mnie lenistwo, skłonność do popadania w zadumę, a także - niestety - problemy z panowaniem nad nerwami. Mam także zestaw rozmaitych dziwactw, z których nie będę się jednak chwilowo zwierzał.

Ogólnie rzecz biorąc - w kontaktach osobistych szczególna ostrożność szczególnie zalecana.

2
Rozgość się, kolego żeglarzu ;)
Nie mogę się doczekać twojego wojennego SF! Szkoda, że (jak piszesz w innym temacie) nie przepadasz za Gwiezdnymi Wojnami.
.
“People in their right minds never take pride in their talents.”
― Harper Lee To Kill a Mockingbird

3
Nie, no... to nie jest tak, że nie przepadam. Lubię je, a filmy z dwóch oryginalnych trylogii oglądałem dziesiątki razy (przy tym absolutnie nie zgadzam się z tą grupą fanów, którzy wyzywają części I-III od gorszych). Po prostu nie interesuję się tym uniwersum na tyle, żeby się zagłębiać w jakieś "materiały dodatkowe". Jakieś tam pojedyncze informacje mam - wiem na przykład, że była później wojna z niejakimi Yuuzhan Vongami, kim ci kolesie mniej więcej byli... ale to wszystko. Nie umiałbym ci opisać przebiegu tej wojny.

5
Der_SpeeDer, w sumie u mnie tak samo ;) Takie rzeczy potrafię robić tylko z dziełami Tolkiena.
I też lubię te nowsze części. Głównie dlatego, że polityczne intrygi są ciekawsze od wybrańców. Mimo to, nic nie zastąpi Wielkiego Moffa Tarkina!
.
“People in their right minds never take pride in their talents.”
― Harper Lee To Kill a Mockingbird

6
Przede wszystkim - dzień dobry.

Cieszę się, że zdecydowałeś się na rejestrację. :) Mam nadzieję, że pobyt tutaj dostarczy Ci kolejnych inspiracji i pomoże w szlifowaniu warsztatu nawet jeszcze bardziej niż uwagi dotychczasowych czytelników (w tym z boku podpisanego ;)).
Eskapizm stosowany - blog, w którym chwalę się swoją twórczością. Zapraszam!

7
@ pan_ruina Znaczy, jakie preferuję ośrodki narciarskie? Bywałem w różnych, przy czym już od lat spędzam zimowe urlopy za granicą - przeważnie w Italii. Z odwiedzonych tam przeze mnie miejsc poleciłbym przede wszystkim Livigno.

@ Knight Martius Ja to przede wszystkim czekam w tej chwili na możność pokazania tutaj "Wilczego stada". Zastanawiam się, jak zostanie odebrane. W przygotowaniu do jego zamieszczenia wprowadziłem nawet we wcześniejszych rozdziałach poprawki.

8
Jakiż ten Internet mały. :)
Zastanawiałem się, czy po twoim zamilknięciu na forum Ogame się jeszcze spotkamy.
Nick Fenrir. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”