Latest post of the previous page:
Owszem, ale w ograniczonym nakładzie - jak pierwsza. Tak przynajmniej się dowiedziałem.22
Czyli jedno miejsce mamy już z głowy
Ile tam ich zostało...?
[ Dodano: Nie 03 Kwi, 2016 ]
"Nasze Drogie Nietoperze!
Cóż tu dużo ukryć, jury jest zawalone tekstami. Czyta, czyta i się doczytać nie może. Wolimy więc uczciwie przedłużyć termin ogłoszenia werdyktu, niż nieuczciwie wyrobić się na czas kosztem jakości lektury Waszych opowiadań.
Oto co następuje: termin ogłoszenia wyników to 24 KWIETNIA ROKU PAŃSKIEGO 2016.
Prosimy jeszcze o odrobinę cierpliwości!"

[ Dodano: Nie 03 Kwi, 2016 ]
"Nasze Drogie Nietoperze!
Cóż tu dużo ukryć, jury jest zawalone tekstami. Czyta, czyta i się doczytać nie może. Wolimy więc uczciwie przedłużyć termin ogłoszenia werdyktu, niż nieuczciwie wyrobić się na czas kosztem jakości lektury Waszych opowiadań.
Oto co następuje: termin ogłoszenia wyników to 24 KWIETNIA ROKU PAŃSKIEGO 2016.
Prosimy jeszcze o odrobinę cierpliwości!"
Bo lubię pisać.
Ostatni dzień pary 2
23No i jak tam, są wyniki już?
Kto czyta książki - żyje podwójnie. Umberto Eco
Ostatni dzień pary 2
24Przedtem pojawiła się informacja, że ze względu na tak zwane "prawdziwe życie" kogoś z jury, ostateczne wyniki się spóźnią. Terminu nie ma.Przychylając się do Waszych próśb, publikujemy listę opowiadań zakwalifikowanych do II etapu. Jest ich 59 (jeden z tekstów zaproszonych gości przypadkiem zaplątał się na listę, stąd wcześniejsza liczba 60).
Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom, a zwłaszcza tym, którzy znaleźli się w szczęśliwej (prawie) sześćdziesiątce. Oznacza to, że Wasze teksty miały nie więcej niż jedną opinię negatywną u wszystkich głosujących jurorów. Brawo!
Osoby, które jednak nie znajdą wśród listy swojego tytułu, nie powinny popadać w przygnębienie. Jeszcze nie wszystko stracone! Każdy z jurorów będzie mógł "uratować" jeden tekst, który znajdzie się w drugiej turze, a niewykluczone, że ta sama procedura obowiązywać będzie także przy wyborze tekstów do antologii. Niech żywi nie tracą nadziei! Emotikon smile
A oto lista (tytuły ułożone alfabetycznie, proszę więc nie doszukiwać się kluczu punktacji):
1. „… jeszcze będzie Polska”
2. „Adoracja”
3. „Atomowe Śmieci”
4. „Biel”
5. „Bij ile sił”
6. „Czarownica”
7. „Czy humbaki idą do nieba?”
8. „Dupło”
9. „Dziewiąta syrena”
10. „Elf”
11. „Enklawa”
12. „Fasola”
13. „Festung”
14. „Godzina wilka”
15. „Iskra”
16. „Jazda”
17. „Kawka”
18. „Konstelacja krwi”
19. „Kryształy”
20. „Kukułka”
21. „Kurier”
22. „Lisie ognie”
23. „Maximilian Szaleniec”
24. „Mechaniczna noga”
25. „Mechaniczny sekretarz”
26. „Mechanizm gojenia”
27. „Miasto Kominów”
28. „Miłość Wildora Woodrowa”
29. „Niebios światła cudne”
30. „Od świtu do świtu”
31. „Oksydan”
32. „Orfeusz i Atomika”
33. „Ostatni debugger jeleni”
34. „O tym, jak nieomal powstrzymałem Karmazynowego Króla”
35. „Pamiętam, że się w tobie zakocham”
36. „Para”
37. „Płytkie kałuże”
38. „Podniebny Kuryer”
39. „Powrót”
40. „Północ-Północny-Wschód”
41. „Rajder”
42. „Reputacja”
43. „Sanktuarium”
44. „Soldin”
45. „Spin Olo i Ola”
46. „To jeszcze nie koniec”
47. „Tommy Nible”
48. „Viator”
49. „Weź łyk herbatki dla odprężenia i posłuchaj co mamy Tobie do opowiedzenia”
50. „W imię postępu”
51. „Wyjątkowa okazja”
52. „Zabierz nas do sfery”
53. „Zabójca Molocha”
54. „Zaprawdę powiadam wam”
55. „Zbawiciel”
56. „Zegarynka”
57. „Zepsucie”
58. „Zwierzęca rewolucja”
59. „Z wyrazami wdzięczności”.
Ktoś z Wery rozpoznaje swój tekst?

Ostatni dzień pary 2
25Ja!!!... Nie rozpoznaję

Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie
Ostatni dzień pary 2
26Przyznam, że jestem zaskoczony absencją swojego tekstu. Nawet jeśli nie jest na tyle dobry, żeby do top 10 się załapać, to jednak jeśli nawet do drugiej tury nie wszedł... Żałosny wynik. Nic to, nie będę już po prostu więcej postapo pisał - jeżeli już 5 (!) raz nie udaje mi się przebić (no bo jeszcze konkursy metrowe) z moim postapo to znaczy, że po prostu nie czuję tego gatunku. Zobaczymy jak ostatecznie wyniki się ułożą, ale już raczej nie liczę na cuda ;p
Bo lubię pisać.
Ostatni dzień pary 2
27Ja się rozpoznaję! Chociaż z pomylonym tytułem. Ale trzeba przyznać, że konkurencja jest wielka; 59 opowiadań z maksymalnie jedną negatywną opinią to bardzo dużo. Ciekawe, czy poziom jest aż tak wysoki, ciężko będzie się dostać do antologii...
“One day I will find the right words, and they will be simple.” ― Jack Kerouac
Ostatni dzień pary 2
28tumi1, a to szkoda. Ja wciąż pamiętam "Najdroższa Mario". Jeden z nielicznych tuwrzuciowych tekstów, w którym pomysł mi się na tyle spodobał, żeby zaraz o nim nie zapomnieć. Może to tylko zła passa, mi z fantasy kiedyś nie szło jak Tobie z postapo. xD Napisz steampunk na następną edycję!
Wizimir, graty.
Wizimir, graty.

Ostatni dzień pary 2
29"Najdroższa Mario" i ja miło wspominam
Choć niestety patrząc z perspektywy czasu to jednak przerost formy nad treścią
Nie będę już raczej nic pisał w postapo, po prostu brakuje mi jakiegoś innowacyjnego pomysłu. Nic to, liczę, że z "Ten pierwszy raz" pójdzie mi lepiej, bo zaczynam się powoli czuć jak Di Caprio 

Bo lubię pisać.
Ostatni dzień pary 2
31A możesz zalinkować do tych wynikow? Weszłam na stronę Fundacji Historii Vita, ale nie mogę ich znaleźć.
Kto czyta książki - żyje podwójnie. Umberto Eco