Grafzero

16

Latest post of the previous page:

Miałem na myśli prozę, bo pisałeś o wydanym tomiku opowiadań :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Grafzero

17
grafzero pisze: Panie Kochany czy ja gdzieś zasugerowałem związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy wydać a założyć?
Może wyciągnąłem zbyt pospieszne wnioski z Twojej wypowiedzi. Ale w takim razie jaka ma być kolejność? Najpierw chcesz wydać na własny koszt (mam nadzieję, że bez pomocy firm z sektora vanity, bo to bym jednakowoż odradzał) w trybie self-publishing, a potem założysz wydawnictwo? Czy to wydawnictwo to takie bardzie odległe plany? Pytam z czystej ciekawości.

I jeszcze jedna sprawa - piszesz:
grafzero pisze: z zawodu jestem bibliotekarzem
więc pozwól, że dopytam - pracujesz w zawodzie obecnie? Bo chciałbym pogadać z kimś, kto pracuje (bądź pracował) w bibliotece.
Pozdrawiam
Maciej Ślużyński
Wydawnictwo Sumptibus
Oficyna wydawnicza RW2010

Grafzero

18
grafzero pisze:Panie Kochany
Kochanieńki, zanim rozkręcisz swój biznesplan to looknij do regulaminu i pokaż na tuwrzuciu co w trawie piszczy z tym twoim pisaniem.
Zobaczymy na czym stoimy:)

Grafzero

20
Navajero pisze: Miałem na myśli prozę, bo pisałeś o wydanym tomiku opowiadań :)
Tak, tak w odniesieniu do swoich planów. Ale zaznaczyłem później, że poeci z reguły mają znacznie niższe nakłady i poza paroma wyjątkami funkcjonują na zasadzie tomik ---> promocja ---> tomik.
MaciejŚlużyński pisze: Najpierw chcesz wydać na własny koszt (mam nadzieję, że bez pomocy firm z sektora vanity, bo to bym jednakowoż odradzał) w trybie self-publishing, a potem założysz wydawnictwo? Czy to wydawnictwo to takie bardzie odległe plany? Pytam z czystej ciekawości.
Bez pomocy zdecydowanie. Czytałem już wiele lat temu ich umowy i dziwię się, że ktoś się ciągle na to nabiera. Plany co do wydawnictwa odległe. Tak jak napisałem - to marzenie :)
Jeśli chodzi o pracę to nadal pracuję w zawodzie i chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

PS coś mi się Regulamin nie otwiera :(
Grafzerovlog - o książkach, literaturze i kulturze BEZ PARDONU! :)
https://www.youtube.com/channel/UCOa9Dr ... jLcnQNZubg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”