Witam, mam na imię Paweł i bardzo ale to bardzo nie lubię się przedstawiać, szczególnie publicznie (może dlatego, że jestem introwertykiem). Jak można wyczytać z mojego profilu, mam 26 lat i pochodzę z Gdańska. Zacząłem pisać powieść fantastyczną w lutym 2015 roku. Być może przyjdzie taki moment, kiedy się nią z wami podzielę, lecz najpierw musiałbym wrócić do pisania i skończyć przynajmniej rozdział, na którym przerwałem pisanie około pół roku temu. W zasadzie nie wiem dlaczego zacząłem pisać. Nigdy nie byłem dobrym humanistą. W szkole miałem same dwóje i tróje z j. polskiego. Przez cały okres edukacji "przeczytałem" może ze dwie lektury (jeden z nich to był nawet audiobook). Jednak jak tylko skończyłem szkołę, coś mnie tknęło na czytanie. To się chyba zaczęło jak zobaczyłem kilka lat temu reklamę przedstawiającą czwarty tom Pana Lodowego Ogrodu Jarosława Grzędowicza. Jak się dowiedziałem, że mój tata czyta akurat ten cykl to spytałem czy mi pożyczy książkę i tak się zaczęła moja przygoda z fantastyką. Przeważnie czytam fantastykę ale czasem też mnie ciągnie do sci-fi. Mam już za sobą dziesiątki przeczytanych pozycji i ciągle mi mało. Jednak oprócz tego mam też normalne życie, w 2012 roku skończyłem studia licencjackie, kierunek zarządzanie logistyką. Teraz pracuję i moim drugim hobby (po pisaniu) jest jazda na motocyklu.
Wracając do mojej powieści: nie oczekuję, że wyjdzie z tego jakiś bestseller ale chciałbym spróbować swoich możliwości i móc się pochwalić kiedyś wnukom "wiecie, że kiedyś napisałem książkę?". Z tej powieści chcę zrobić trylogię (o ile mi się uda) i...
...to chyba wszystko co chciałem napisać.
Ps. O mojej powieści wiedzą tylko dwie osoby (moja dziewczyna i kolega z pracy) i na dzień dzisiejszy trochę się wstydzę pokazać komukolwiek (najbardziej rodzinie) moje dzieło. Poza tym nie lubię się chwalić i głupio mi wyskoczyć z tekstem typu "hej, studiuję prawo, wiesz?" (przytoczyłem żart celowo, ale oczywiście chodziło mi o pisanie książki nie o studiowanie prawa ;) )
To tyle z mojej strony. Trzymajcie się, Cześć!
Kolejny nudny temat, który utonie w morzu poprzednich oraz niedoszłych następnych
1Trzymajcie dzieci z dala od internetu, od dzieci internet głupieje.