Tu się chwalimy publikacjami w sieci (także e-bookami)

229
szopen pisze: Wpadłem tak na chwilkę się pochwalić swoim opowiadankiem z Esensji. "Talenty odmiennych ludzi" z cyklu o skrzacie Burym. Jest to drugie opowiadanie o Burym, które napisałem, i trzecie albo czwarte napisane od czasu, gdy wróciłem parę lat temu do pisania.

http://esensja.stopklatka.pl/tworczosc/ ... l?id=23002
świetnie! gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Tu się chwalimy publikacjami w sieci (także e-bookami)

239
W Silmaris 3/2016 właśnie się ukazało kolejne opowiadanie o skrzacie Burym: "Dobry wojak Bury". Napisane bodajże jako trzecie w kolejności, ukazuje się jako czwarte. W szufladzie zostały mi jeszcze "Kłobuk", "Skąd się biorą skrzaty", oraz "Jaś, Małgosia i coś jakby zła czarownica".

Wszystko się zaczęło, gdy czwarta samodzielna półbrygada zamiast obiecanego i z dawna oczekiwanego transportu piwa, otrzymała dwieście dwadzieścia trzy skrzynki z ręcznie haftowanymi chusteczkami do nosa. Nie oznacza to oczywiście, że bunt został wywołany przez chusteczki, jak to próbowali potem przedstawiać mniej rozgarnięci przedstawiciele prasy. W innych okolicznościach zostałyby one pewnie przyjęte z życzliwością i skwapliwie wykorzystane, chociaż może niekoniecznie zgodnie z przeznaczeniem. Nie jest także prawdą, że wyhaftowano na nich wywrotowe hasła, chyba że za takowe uznać napis „twoja matka chce być z ciebie dumna” albo „bronisz swojej dziewczyny”. Po prostu skrzynki z piwem obiecano już dawno i nieodmiennie ich brak tłumaczono trudnościami z zaopatrzeniem, działalnością wewnętrznych wrogów i złośliwością leśnych demonów, poterczuków czy innych laskowików. Trudno się więc dziwić żołnierzom, od tygodni zmuszanych do picia nędznych nalewek w brunatnym kolorze, że chusteczki były przysłowiową słomką łamiącą grzbiet wielbłąda. „Piwa dostarczyć nie mogą, a zasranych ścier to kurwa dwieście skrzynek przysłali” — tak dokładnie brzmiało zdanie, które rozpoczęło bunt.

Silmaris 3/2016, "Dobry wojak Bury"
http://radomirdarmila.pl

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”