Pytania do Marcina Doleckiego

198
Marcin Dolecki pisze: Dziękuję. Wydawca już drukuje egzemplarze recenzyjne :)

Tekst sporo różni się od polskiej wersji, m.in. zmieniłem zakończenie.

gdzieś mi mignęło, że pojawiły się też dodatkowe SCENY ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

201
Amerykańska wersja mojej powieści jest już dostępna na Amazonie :) Na razie tylko w formie papierowej, e-book będzie prawdopodobnie za kilka dni.

Wszystkie koszty związane z publikacją tej powieści poniósł wydawca. Nie były to ogromne kwoty, jednak fakt, że wydawca zza oceanu zdecydował się zainwestować w moją pracę kilkaset dolarów (honoraria dla dwóch ilustratorów, zaliczka dla mnie, druk i wysyłka 12 egz. autorskich) oraz kilka miesięcy pracy, daje satysfakcję, zwłaszcza że Montag Press wydaje zaledwie kilka książek rocznie, zatem selekcja była spora.

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierali w tym trudnym przedsięwzięciu :)

205
Tekst wyszedłby już na wiosnę, ale prawie w ostatniej chwili zasugerowano wprowadzenie istotnych zmian do fabuły. Myślę, że to była dobra sugestia :)

[size=85][color=green]Added in 13 minutes 47 seconds:[/color][/size]
Zdaję sobie sprawę, że z moją prozą nie jestem w stanie przebić się na tle ogromu innych publikowanych prac, jest zbyt wielu ludzi nieporównywalnie lepszych ode mnie w tej dziedzinie. Wartość mojej książki polega przede wszystkim na tym, że zawiera dialogi z kilkoma słynnymi filozofami.
Gdy oddałem pracę magisterską z filozofii do sprawdzenia, mój promotor, prof. Mieczysław Boczar, powiedział: pan "czuje" Augustyna. Niewiele komplementów sprawiło mi podobną satysfakcję :) Pracę oceniono na szóstkę. Mam nadzieję, że w odniesieniu do pozostałych filozofów, którzy są bohaterami mojej książki, sytuacja jest podobna, że rzeczywiście ich "czuję" (chociaż może to być jedynie subiektywne przekonanie).

Wróć do „Archiwum Debiutów”