Latest post of the previous page:
Dodałbym: oczytanie. Bardzo pożądane
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Dodałbym: oczytanie. Bardzo pożądane

Tak. Też zauważyłam błąd we wzorze
 Szczęście, że na ścianie nie wydrapałam...
 Szczęście, że na ścianie nie wydrapałam...Ale czytanie to część pisarskiej roboty, nie można się doskonalić czytając tylko siebie ( choć oczywiście to bardzo miłe
 ).
 ).wprawdzie czytelnicy oczytani bywają nieczęsto i w 90% przypadków nie wyłapią 90% rzucanych aluzji ale piszemy dla takich jak my, pozostali to bonus...

Oczywiście i w drugą stronę to działa, bo jak książka będzie słaba to tona szczęścia nie pomoże.
 Oczywiście i w drugą stronę to działa, bo jak książka będzie słaba to tona szczęścia nie pomoże.Chyba pod terminem "szczęście" widzisz coś w stylu "splot okoliczności, wydarzeń, ludzi na właściwych miejscach, dobry układ gwiazd i dobry humor naczelnego" - moim zdaniem to tak nie działa. Nawet jeżeli ktoś miał (nazwijmy to) szczęście, bo powieść wysłał we wtorek a nie w piątek i dzięki temu przeczytał go bardziej przychylny redaktor A a nie redaktor B, to w dłuższym terminie takie sploty zdarzeń nie mają znaczenia. Jak w pokerze. Warto mieć raz i drugi dobre karty i na danym turnieju dzięki szczęśliwemu rozdaniu wygrać dużą pulę. Ale w dłuższym terminie i tak dobrzy gracze zwyciężają, a słabi przegrywają. To samo z pisaniem. Pilipiuk jest pisarzem, bo klepie w klawiaturę (dwoma palcami, z tego, co wiem!) półtora milionów znaków rocznie, a nie dlatego, że dwadzieścia lat temu, jak debiutował, to wysłał opowiadanie we wtorek.
Widzisz, tylko czasem jest tak, że ten dłuższy termin może w ogóle nie zaistnieć
 . Przykładowo, nie wszyscy ludzie od dziecka wiedzą, kim chcą zostać i konsekwentnie to realizują. Czasem bywa tak, że przez zbieg okoliczności trafiają na trening (przesłuchanie/spotkanie autorskie itp.) i tak zaczyna się ich kariera.
. Przykładowo, nie wszyscy ludzie od dziecka wiedzą, kim chcą zostać i konsekwentnie to realizują. Czasem bywa tak, że przez zbieg okoliczności trafiają na trening (przesłuchanie/spotkanie autorskie itp.) i tak zaczyna się ich kariera.