61

Latest post of the previous page:

barthez pisze:u mnie tekst na "Pierwszy raz" zakończył się na 25 000 znaków - no nijak do 60k nie dobiję ;-) Szkoda.

Pozostaje śledzenie wyników w "Dobre złem czyń", bo forma przekazywania tychże wyników - ciekawa :) Zostało 11 pierwszych miejsc, więc ciężka sprawa, ale nie tracę nadziei...
W piątek o 9 rano zakończymy podawanie wyników, od jutra startujemy z ogłoszeniami o 9, 14 i 19.

62
barthez pisze:u mnie tekst na "Pierwszy raz" zakończył się na 25 000 znaków - no nijak do 60k nie dobiję ;-) Szkoda.
E tam, nie ma co na rozgrzewce kończyć. Jeszcze tylko 35k.
D. Wiktorski pisze: Jak się nagle za 2 dni nie obudzą, to i na top50 się załapiesz. ;D
Czyli już będzie pierwszy mały sukces.
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie

63
Oj, chłopaki. Celować jak najwyżej - potem rzeczywistość zweryfikuje plany :)

[ Dodano: Czw 31 Mar, 2016 ]
Blisko miesiąc wytężonej pracy, kilkadziesiąt godzin spędzonych w edytorze tekstu i o wiele więcej w książkach. I świadomość, że nigdy nie tworzyłem SF. Były momenty, kiedy wydawalo się, że nie zdążę.

Zdążyłem. Wysłałem. Wprawdzie na sam koniec wrzuciłem cytat Lovecrafta z błędem, ale sam tekst błędów raczej nie ma. Tym samym dołączam do grona oczekujących na wyniki :D Niech to, mam nadzieję, że tym razem się uda zwyciężyć - jeszcze nigdy nie włożyłem tyle serca w opowiadanie... Czy raczej mikropowiesc :D Trzymam kciuki za "Incydent...", jak kto chce, niech trzyma ze mną. Każdy kciuk się przyda :D
Bo lubię pisać.

64
tumi1 pisze:ale sam tekst błędów raczej nie ma
no odważne stwierdzenie i to niezależnie czy masz już dziesięć książek w dorobku czy dopiero ( tp tym bardziej ) pierwsze opowiadanie popełniłeś - ważne tylko, żeby te błędy małe i możliwie niezauważalne ;-)

Na "Dobro złem czyń" niestety się nie załapałem, szkoda, że zapewne wyniki miejsc 23-170 nie będą upublicznione, bo jestem ciekaw oceny mojego tekstu. Z drugiej strony jak wspomniałem, sama forma publikacji, systematycznej, ocen prac także z dalszych miejsc jak na warunki literackich konkursów oryginalna i moim zdaniem bardzo fajna ( chociaż stresująca ;-).

65
barthez pisze:
tumi1 pisze:ale sam tekst błędów raczej nie ma
no odważne stwierdzenie i to niezależnie czy masz już dziesięć książek w dorobku czy dopiero ( tp tym bardziej ) pierwsze opowiadanie popełniłeś - ważne tylko, żeby te błędy małe i możliwie niezauważalne ;-)

Na "Dobro złem czyń" niestety się nie załapałem, szkoda, że zapewne wyniki miejsc 23-170 nie będą upublicznione, bo jestem ciekaw oceny mojego tekstu. Z drugiej strony jak wspomniałem, sama forma publikacji, systematycznej, ocen prac także z dalszych miejsc jak na warunki literackich konkursów oryginalna i moim zdaniem bardzo fajna ( chociaż stresująca ;-).
Nie no, drobiazgi jakieś na pewno się znajdą :) Dlatego napisałem "raczej" :)
Bo lubię pisać.

66
Im dłuższy teks, tym więcej różnych "błędzików", do których się człowiek przyzwyczaja. A najgorzej to ze słowami z ę i ą, ogonki-duchy zawsze są na swoim miejscu, dopóki kto inny na teks nie spojrzy. Ja to mam nadzieję, że tym razem jest ich tylko kilka w moim tekście.
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie

68
no kurde, sam napisałem, że fajnie jakby były wyniki ujawnione, ale widząc mój wynik to wolałbym go nie znać - łudziłbym się wtedy, że dobrze mi poszło ;-)

Ten pierwszy raz

69
Odświeżam temat:

W piątek 30 września jury w składzie:
Diana Cereniewicz
Marcin Dobkowski
Krystian Karolak
Marek Ścieszek
Tymoteusz Wronka
zakończyło ocenianie tekstów nadesłanych na konkurs "Ten pierwszy raz". Obecnie, ponieważ kilka tekstów uzyskało identyczny wynik, trwa ustalanie kolejności/miejsc.
Postaramy się opublikować wyniki jak najszybciej... oczywiście odpowiednio dozując napięcie.
http://geniuscreations.pl/ten-pierwszy-raz/
Bo lubię pisać.

Ten pierwszy raz

74
Wyniki konkursu "Ten pierwszy raz" - część I
W konkursie „Ten pierwszy raz” uczestniczyło dziewięćdziesięciu autorów. Podzielili się z nami swoją wizją pierwszego kontaktu z obcą inteligentną rasą. Jedynym ograniczeniem jakie stawialiśmy to długość tekstu (od 60 do 120 tysięcy znaków).
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za nadesłanie tekstów!
Teksty oceniało jury w pięcioosobowym składzie:
Diana Cereniewicz - eFantastyka
Marcin Dobkowski – Genius Creations
Krystian Karolak - Gildia
Marek Ścieszek - Szortal
Tymoteusz Wronka - Katedra
Jurorzy przyznawali oceny od 1 do 10 punktów. W przypadku oceny tekstu jurorzy brali również pod uwagę zgodność tekstu z tematem konkursu.
Maksymalnie do zdobycia było 50 punktów.
Przez 7 dni będziemy codziennie publikować wyniki 10 tekstów, poczynając od ostatniego miejsca.
Resztę wyników poznacie do 30 X.
Oceny przy każdym tekście są podawane w następujący sposób:
Miejsce – Tytuł – Suma punktów
81 - Zmilczenie - 20 pkt
82 - Galaktyka ludzkich snów - 20 pkt
83 - Ziarno - 20 pkt
84 - Podwójna helisa - 19 pkt
85 - Źródło - 19 pkt
86 - Ludzie lodu - 18 pkt
87 - Multi - 18 pkt
88 - Tajemnice tlenu - 18 pkt
89 - Środek nocy - 17 pkt
90 - Supermarket - 14 pkt
Bo lubię pisać.

Ten pierwszy raz

75
Fajnie, że coś się zaczęło w tym temacie dziać, ale... Jak ja strasznie nie mam nerwów do takiego "budowania napięcia" :P
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”