Potrzebne pomysły na zmianę zakończenia

1
Mam opowiadanie, już skończone. Jest z nim tylko jeden problem - czytelnicy (redaktorzy pewnego webzine'a i ktoś tam jeszcze) chcą innego zakończenia. Zakończenie jak dla mnie jest dokładnie takie, jakie miało być, od samego początku opowiadanie tak miało się kończyć i właściwie najpierw miałem początek, potem zakończenie, a dopiero potem męczyłem się ze środkiem. I w chwili obecnej nie jestem w stanie wymyślić innego - redaktorzy piszą, że obecne burzy logikę tekstu, ale ja tego nie widzę, dla mnie właśnie inne zakończenie by burzyło tę logikę.

Może więc ktoś z Was by dopomógł? Przeczytał, ocenił zakończenie, zasugerował inne? 18 stron, lekko humorystyczne, o skrzacie Burym - wysyłam na priva chętnym.
http://radomirdarmila.pl

5
Pokaż szopen tego skrzata :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

9
Ja też jestem w temacie, choć mi tekstu nie wysyłałeś (magia, co nie?) i również nie podobało mi się zakończenie, choć całą historię uważam za ciekawą.
Szczególnie zwróć uwagę na motywacje bohaterów, nie mogą być sztuczne, lub nie może ich brakować, bo czytalnik zastanawia się "czemu on to zrobił? to przecież nielogiczne!" 8)
Kto czyta książki - żyje podwójnie. Umberto Eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Wzajemnej Pomocy”