Witam wszystkich serdecznie

1
Witam wszystkich serdecznie :)

Nazywam się Przemysław - Przemek ( jak kto woli ) ale najbardziej wole jak mówią mi poprostu Faraon ( należe do tych którym się własne imię nie podoba, no ale cóż tak wyszło). W tym roku, a dokładnie w marcu na moim zegarze biologicznym wybyło 22 rok życia. Mieszkam i pracuje w Polsce, dokładnie w województwie Śląskim, a jeszcze dokładniej w rybniku ( więcej nie powiem bo niestety google maps mnie nie pokazuje). Wracając do pracy to pracuje na elektrowni w rybniku na stanowisku pracownika porządkowego w firmie ( a nie powiem jakiej xD ).

Zainteresowania... Ahh... Dużo tego, czasem aż za dużo xD Jestem wiernym fanem muzyki metalowej choć, nie gardzę żadnym gatunkiem muzycznym, bo moim zdaniem zamykanie się w jednym gatunku muzycznym jest samoistnym strzałem w stopę, no i typowym ograniczaniem horyzontów. Swojego czasu również dużo rysowałem nawet wystylizowałem swój własny styl (koledzy w szkole nazwali to Faraoglifami ), jak będą chętni to mogę się pochwalić ale to potem :) Lubię też oglądać filmy każdego rodzaju, bo z każdego można coś wyciągnąć dla siebie ( choćby postanowienie że już nigdy więcej się go zobaczy ), oglądam również anime jakie tylko wpadną mi w łapki ( czasem mają więcej oglądającemu do przekazania niż nie jeden film z najwyższej półki). Książki czytam odkąd tylko nauczyłem się czytać. Czytam co wpadnie mi w łapki, czasem dziękując bogu że pozwolił mi na przeczytanie tej książki a czasem pytam się go dlaczego pozwolił na wydanie czegoś takiego. Aktualnie czytam "Siewca wiatru" Kossakowskiej (jak dla mnie bardzo ciekawy tytuł napisany trochę z jajem a przedewszystkim o aniołach, uwielbiam tematykę aniołów szczególnie upadłych), "Sklepik z marzeniami" Kinga ( też bardzo ciekawa choć troche ciężko mi się do czyta bo nie ciągnie mnie tak jak wcześniej wspomniany siewca wiatru) i "Pięćdziesiąt twarzy grey`a" ( zacząłem z ciekawości by dowiedzieć się jaki jest sekret sukcesu tej książki i w ramach naukowych do mojej własnej książki... Dalej zastanawiam się co mnie kufa podkusiło, po przeczytaniu gdzieś około połowy książki doszedłem do wnisku, że brakuje tylko by postawić pomnik głównemu bohaterowi na środku książki bo co parę zdań powtarza się imię i nazwisko bohatera).

Żeby nie przedłużać (bo nie chce by wyszła z tego mała epopeja) pisać zacząłem w piątej lub szóstej klasie podstawówki po tym jak nauczycielka polskiego pochwaliła mnie za dobrze napisany własny wiersz w ramach zadania domowego (niestety przepadł wraz z zeszytem do polskiego) połknąłem bakcyla i pisałem jak oszalały. Było i jest to nadal dla mnie oderwanie się od rzeczywistości upragniony odpoczynek, jak i relaks po ciężkim dniu. Na początku pisałem czarne wiersze wylewając na papier to co leżało mi na serduszku. W pierwszej klasie zawodówki wpadłem na genialny pomysł napisania książki o upadłym aniele, prace nad tym projektem trwają do dziś i z pomysłu na jedną książkę wyrósł materiał na dziewięć ( nawet nie wiem jak to zrobiłem xD dobra wiem ale to innym razem).

Trafiłem na to forum poprzez jedną grupę na facebooku i bardzo się cieszę że tutaj trafiłem. Mam nadzieje że znalezienie się tutaj postawi krok milowy do spełnienia mojego marzenia, aczkolwiek marzę by zostać kiedyś pisarzem z prawdziwego zdarzenia.

Z góry dziękuje za przeczytanie mojego przywitania i przepraszam za wszelkie błedy ortograficzne czy interpunkcyjne :)

2
Cześć :) fajne przywitanie. Lubię, jak ktoś tak porządnie o sobie napisze. Pracujesz nad czymś konkretnym?
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

3
faraon pisze: Mam nadzieje że znalezienie się tutaj postawi krok milowy do spełnienia mojego marzenia, aczkolwiek marzę by zostać kiedyś pisarzem z prawdziwego zdarzenia.
co poeta chciał powiedziec? :-?

czesc raz jeszcze.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

5
Wolha.Redna pisze: Pracujesz nad czymś konkretnym?
Jak już napisałem w przywitaniu pracuje nad projektem książki o upadłym aniele. Projekt rozrósł się już do obmyślenia historii i fabuły na dziewięć części. Cały projekt będzie składał się z trzech trylogii bo po trzech częściach główny bohater bedzie cię zmieniał jak i cały świat (bez obaw wszystko jest tak przemyślane, by trzymało się to kupy i będzie to wszystko uzasadnione). W pierwszej części będę wykorzystywał postać anioła śmierci Samael`a także można już się domyślać że będzie się działo. Poza tym projektem mam też w planach inne ale najpierw chciałbym się skupić nad krótkimi opowiadaniami by podszlifować swój styl i warsztat :)

Pozdrawiam Faraon :)

Added in 5 minutes 3 seconds:
ravva pisze:
faraon pisze: Mam nadzieje że znalezienie się tutaj postawi krok milowy do spełnienia mojego marzenia, aczkolwiek marzę by zostać kiedyś pisarzem z prawdziwego zdarzenia.
co poeta chciał powiedziec? :-? .
Poeta ze mnie marny ale przez to zdanie chciałem powiedzieć że dzięki wskarówkom ludzi z tego forum mam nadzieje wyszlifować swój warsztat i publicznie pokazać moje "wypociny" :)

Added in 5 minutes 54 seconds:
Romek Pawlak pisze: Hej,
zacznij hodować twardą skórę na tylnej części ciała, bo łatwo tu nie będzie :)
No i powodzenia.
O moją tylną część ciała się nie boję myślę że jest już dość twarda. Trafiłem tutaj by się uczyć a nie wypinać tyłek żeby dać się po nim być. Konstruktywna krytyka mnie nie boli, po hektolitrach wylania na mnie pomyj będę dalej wstawał i uparcie szedł do celu, taka ze mnie wredna menda:)

7
Witaj :) Nick co prawda trochę dziwny - w rosyjskim żargonie przestępczym z przełomu XIX i XX wieku, "faraon" znaczyło tyle co "policjant", ale nic to, specyficznych ekhmm... indywidualności na tym forum nie brakuje :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

8
Navajero pisze: Witaj :) Nick co prawda trochę dziwny - w rosyjskim żargonie przestępczym z przełomu XIX i XX wieku, "faraon" znaczyło tyle co "policjant", ale nic to, specyficznych ekhmm... indywidualności na tym forum nie brakuje :P
Nigdy nie zastanawiałem się pod takim kątem nad znaczeniem mojego nicku ale miło jest się czegoś nowego dowiedzieć :)

Pozdrawiam Faraon

14
Witaj, witaj, widzę piszesz jak najęty, nawet takie tam głupoty, jak przedstawianie się :).
Faraondantalion pisze: Projekt rozrósł się już do obmyślenia historii i fabuły na dziewięć części.
Trochę się tutaj pokręcisz, to będziesz przeklinał ilość tekstu do poprawy :P
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”