Witajcie,
Jestem Tatiana, w lipcu skończyłam 18 lat, mieszkam w Warszawie. Możliwe, że większość osób nawet nie zdradza tu swojego imienia. Cóż, ja zdradziłam.
Uczyłam się do listopada, aż zrezygnowałam ze szkoły, ponieważ czytanie książek daje mi więcej. Spełnianie swoich celów, tworzenie - dają mi więcej. Nie chcę wypowiadać się rozlegle na temat szkoły, więc na tym go zakończę.
Pracuję w firmie tworzącej bitsy do konwersji modeli 28 mm, głównie do Warhammera 40k i autorskiej gry moich współpracowników. Praca ta jest cudowna. Ludzie tu są nietypowi, "inni", co wywołuje u mnie wrażenie azylu, spokojnej przystani. Jesteśmy małym, ale zgranym i zaufanym zespołem przyjaciół, co w przeciętnych warunkach trudno osiągnąć.
Interesuję się kuglarstwem, uwielbiam czyścić modele, tworzyć formy, pisać, rysować, słuchać muzyki, oglądać filmy (kinomaniaczka).
Dawno nie pisałam, lecz spłodziłam ostatnimi czasy coś, co może będzie książką, a może pozostanie tylko wspomnieniem zamiaru jej napisania.
Tak czy inaczej - w najbliższym czasie się tym z Wami podzielę!
Miło mi tu wrócić. Jeszcze raz witajcie.
Na Święta powracam do pisania, urocze.
2Hej, jestem Krystian (czyli moje imię już znasz, niestety...).
Pięć ulubionych filmów? Które najwyżej cenisz? Warto wiedzieć, jakiego pokroju kinomaniaczka.
Pięć ulubionych filmów? Które najwyżej cenisz? Warto wiedzieć, jakiego pokroju kinomaniaczka.
Pisarz miłości.
3Witaj
Mnie też nie chce się gadać o szkole 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
4Cześć.
Spośród licznych, które obejrzałam, postaram się w miarę impulsywnie wybrać pięć. Może tak:
1. Only Lovers Left Alive (2013) - ten zdecydowanie jest moim faworytem.
2. Perfume: The Story of a Murderer (2006)
3. American History X (1998)
4. Funny Games U.S. (2007)
5. The Dreamers (2003)
Zdaję sobie sprawę, że niektórych irytuje używanie nazw angielskich bez wyraźnej przyczyny, jak gdyby osoba tak pisząca chciała się popisać znajomością języka, ale robię to z prostej przyczyny: angielskie tytuły brzmią o niebo lepiej. I wielokrotnie są nijako tłumaczone.
Spośród licznych, które obejrzałam, postaram się w miarę impulsywnie wybrać pięć. Może tak:
5. The Dreamers (2003)
Zdaję sobie sprawę, że niektórych irytuje używanie nazw angielskich bez wyraźnej przyczyny, jak gdyby osoba tak pisząca chciała się popisać znajomością języka, ale robię to z prostej przyczyny: angielskie tytuły brzmią o niebo lepiej. I wielokrotnie są nijako tłumaczone.
5Cześć. Nazywam się Wojtek, też mam 18 lat i mieszkam w Warszawie. Bardo lubię Warhammera 

6Przyznam, że jeszcze nie grałam, choć znam frakcje, bogów i podstawową historię świata.
W styczniu będziemy testować nowe armie i zdobędę doświadczenie.
W styczniu będziemy testować nowe armie i zdobędę doświadczenie.

7Fajnie, niestandardowo. Ja to jestem pokryty standardami i raczej tytułami bardziej znanymi, popularnymi. Z zestawienia oglądałem tylko American History X - naprawdę dobryThe Dreamer pisze: Cześć.
5. The Dreamers (2003)

Baw się dobrze na Wery. I nigdy nie porzucaj nauki

Zaprosisz na testy po znajomości?

Pisarz miłości.
11Cześć

Też uważam, że to fajny film. Czytałaś książkę?The Dreamer pisze: 2. Perfume: The Story of a Murderer (2006)
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Miłek z Czarnego Lasu /film/
Więcej niż zło /powieść/
Miłek z Czarnego Lasu /film/
12Aktegev: Nie, nie czytałam. Polecasz? Jak oceniasz film jako ekranizację?
13Witaj i baw się dobrze 
P.S. Nie zapominaj o kawie bo będzie za to karne drabble
Pozdrawiam Faraon

P.S. Nie zapominaj o kawie bo będzie za to karne drabble

Pozdrawiam Faraon

14Cześć
Mam 21 lat i rzucam szkołę w cholerę
Mam 21 lat i rzucam szkołę w cholerę
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
15Nie oszukuj, masz co najmniej 25 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson