Scrabble [short]

16

Latest post of the previous page:

Okejka doleciała :-) Wiesz, dość daleko mam do panienki, reagującej rumieńcem dziewiczego wstydu, jak ją życie wezwie do tablicy :-P Ale niewątpliwie po takiej ocenie zrobiło mi się jaśniej na duszy, zwłaszcza, że pora roku ciemna i zimna.

Tumi, z nieodgadnionego powodu najwyraźniej tych kilka zdań dotarło do jakiejś czułej struny w Twojej duszy. Żadna w tym moja pisarska zasługa, ot, zdarzyła się taka kosmiczna koincydencja. Jednak pozwoliłeś mi otrzeć się o odczucie, jakie zapewne miewają prawdziwi literaci, gdy otrzymują pozytywny feedback. To fajna nagroda za wysiłek wkładany w formułowanie komunikatu, który ma dotrzeć do kogoś nieznanego po drugiej stronie kartki, czy ekranu czytnika, o czym mogłem się dzięki Tobie przekonać. Dzięki, jestem za to bardzo wdzięczny.

Ukłony dla dziewczyny. Nie męcz jej, biduli ;-)

Scrabble [short]

17
Leszku P, położyłem przed chwilą na planszy słowo MECZETY - siedem liter naraz:) do tego wszedłem w utworzenie dwóch dodatkowych słów. Wszystko premiowane podwójnie słownie i potrójnie literowo...
101 pk :D

Scrabble [short]

18
Zacznę od gratulacji dla Leszka, że się zdecydował :) bo to dobry tekst, jak większość jego wypowiedzi na forum. Byłoby miło, by znalazł w sobie więcej wiary i pisał nie tylko na forum :hug:
brat_ruina 101 pkt. to dobry wynik, ale pamiętaj, że wynik w tej zabawie to kompilacja wielu czynników, jednym z nich jest fart :wink: Leszkowi poszło znacznie lepiej, bo zdybała go wena :)

Scrabble [short]

19
Sylwestrowa partyjka. Litery mnie lubią, dobrze mi się losuje z zielonego woreczka:) POŚMIAŁ i TATUAŻE i niewiele brakowało żebym miał Hat-tricka.
Te dwie premie dały mi zwycięstwo na planszy.

Uzbieram jeszcze kilka 'pięćdziesiątek' i z nich zrobię miniaka.
MECZETY, POŚMIAŁ, TATUAŻE... Zaczyna być ciekawie:)

Scrabble [short]

20
Zwodzisia Trąbisia pisze:Zacznę od gratulacji dla Leszka, że się zdecydował :) bo to dobry tekst, jak większość jego wypowiedzi na forum.
Eee, nie. tekst po-szat-ko-wa-ny jak tatar.
jak chwalą, nie będę marudzić.
w sumie dobrze, że jest.
ciekawa byłam.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Scrabble [short]

22
PUSZCZA i SIEKIER
W takim tempie to do sierpnia może uzbieram trzydzieści siódemek:)
Leszku rzezimieszku, spośród swoich słów odmieniałeś jakieś? No bo jak mam wstawić w tekst 'siekier'? Siekiera, tak, siekierą - jak najbardziej (na te meczety;)) ale siekier...

Scrabble [short]

24
Tartak cały :roll:

Scrabble [short]

25
Siekier mi nie pasuje, to jest brzydkie słowo, może nie brzydkie - brzydkie, wulgarne, ale brzydkie. Brzmi jak szwagier, alko ksywka jakiegoś ułoma, czuba...

Siekierą, siekiery, tak - ale nie siekier.

Scrabble [short]

26
odmień I dorzuć kontekst.

Scrabble [short]

27
Tekst zainteresował mnie od pierwszego zdania i przeczytałam jednym tchem.
Bardzo ciekawe i wzruszające, że tak powiem, środki stylistyczne (opis postaci i ich miłości, relacji z sąsiadami). Zwłaszcza w pierwszej części, tej przed "przemianą".
Jeśli miałabym znaleźć coś "na nie" to hipsterzy mi jakoś nie pasowali (bardzo) do całokształtu. Można by było ich po prostu opisać jakoś mniej dosłownie.
No i obraz Polaka za granicą odrobinkę przesadzony ale to już moje bardzo subiektywne zdanie.
Całokształt bardzo mi się podobał.

Scrabble [short]

28
ravva pisze:Eee, nie. tekst po-szat-ko-wa-ny jak tatar.
roz-szat-kuj
ravva pisze:jak chwalą, nie będę marudzić.
Jak chwalą, to nie oznacza, że jest taki:)

ravver, rozbierz tekst. Chyba, że masz cykora i pękasz ;>

Scrabble [short]

29
Leszek Pipka pisze: biedziłem się trochę z tytułem, wybrałem taki właśnie ze względu na szkatułkowość z genezą utworu w ostatniej.
Scrabble - po przeczytaniu myśl pierwsza, a niby dlaczego?:)
Po wyjaśnieniu odczytanym w komentarzu - szacun.
Więcej takich tekstów, please.

:kawusia:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”