Latest post of the previous page:
Izabella, Otwórz oczy zielone to bardzo ładny tytuł
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Izabella, Otwórz oczy zielone to bardzo ładny tytuł

no właśnie

Może go zostawię
 Może go zostawię 
 ale tu już się za bardzo nie znam. Po prostu wypróbowuję i jak jest dobrze, to nim piszę.
  ale tu już się za bardzo nie znam. Po prostu wypróbowuję i jak jest dobrze, to nim piszę. 

) pisałam
 ) pisałam 

jeszcze ze cztery, trzy sceny przedostanie mi zostały i KONIEC
 jeszcze ze cztery, trzy sceny przedostanie mi zostały i KONIEC 

Też tak miewam. Nawet opowiadanie jedno tak napisałam. Miał powstać szkic, ułożyć się miały daty, liczby, chronologia. A wyszło coś większego.

Cieszę się, że założyłam tu wątek na Wery, bo takie komentarze motywują
 Cieszę się, że założyłam tu wątek na Wery, bo takie komentarze motywują 

Teraz przy krótszych formach staram się wymyślać tylko ogólny zarys, a poszczególne sceny przy pisaniu. Ale nie wiem, co zrobię, jak zabiorę się za coś większego.
  Teraz przy krótszych formach staram się wymyślać tylko ogólny zarys, a poszczególne sceny przy pisaniu. Ale nie wiem, co zrobię, jak zabiorę się za coś większego. 
  )
 )

No, ale ten tydzień lżejszy ma być, więc liczę na postęp.
 No, ale ten tydzień lżejszy ma być, więc liczę na postęp. 

może to coś da.
 może to coś da. 
 Co prawda jest tam akcja, a z tym mam lekki problem (potrafię budować napięcie, gorzej z jego sensownym rozładowaniem)
 Co prawda jest tam akcja, a z tym mam lekki problem (potrafię budować napięcie, gorzej z jego sensownym rozładowaniem) Lubię
 Lubię Trzecia osoba czytała w trakcie powstawania i na bieżąco zgłaszała uwagi.
 Trzecia osoba czytała w trakcie powstawania i na bieżąco zgłaszała uwagi.
Najprościej będzie przyjrzeć się, jak to robią inni. Znajdź książki w swoim gatunku, które są chwalone za akcję i poczytaj, rozłóż na czynniki pierwsze, znajdź mechanizmy i zastosuj u siebie. Albo, opcja szybsza, ale i bardziej ryzykowna, wrzuć fragment na Wery