Panowie oraz Damy,

1
witam :) Może nieskładnie (środek sesji i jedna z wolnych chwil których nie mam) skromnie napomknę czym się interesuję, bo to zawsze (przynajmniej mi) najwięcej mówi o ludziach.

Tak więc hoduję kwiaty (storczyk (kwitnie już drugi raz), bromelie (różne), paprocie, bluszcze, trawki i raz po raz palmy(te akurat szczęścia nie mają do mnie biedactwa ;)))i rybki (akwarium 250 litrów, głółwnie pielęgnice). Maluję, rysuję, rzeźbię (to ostanie mocno raczkuje na razie w moim wykonaniu). Słucham muzyki... naprawdę rozmaitej, ale najbardziej szaleję za Blink182 (swoją drogą co za nazwa) i rockiem ogólnie. Czytam książki (również różne), a z ulubionych autorów wymienię (niekoniecznie w porządku jakimkolwiek) panów: H.P. Lovecrafta, Wiesława Wernica, Stanisława Lema, J.R.R.Tolkiena, Oscara Wilde'a, Fiodora Dostojewskiego, Terry'ego Pratchetta, C.S. Lewisa, zaszczycającego swą obecnością to forum Andrzeja Pilipiuka, Juliusza Słowackiego, Jamesa Herriota, Adama Mickiewicza, Williama Shakespeara, A.C. Doyla, O.Henry'ego i przede wszystkim Pata Conroya, z pań natomiast nieocenione: Agathę Christie i Ellis Petters.

No... może o kimś zapomniałem ale to niechcący. Ponadto interesuję się geologią, łucznictwem, wędkarstwem, modelarstwem i innymi...

Przede wszystkim jednak lubię pisać. I całym czas mam nadzieję, że znajdę swoje szerokie i szczęśliwe grono czytelników, niecierpliwie oczekujące mojej nowej powieści/zbioru opowiadań.

Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze.
"(...)Gdy posoka ta, wsiąkając w glebę,
Tknęła korzeni dębów majestat,
Wtedy zaszumiał bór oburzeniem
I ziemia poczęła mruczeć: „Zemsta”.(...)"

jan.dyrda.org

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Pratchett i Szekspir.

Już jestem gotowa się zziomać.

Innymi słowy: witaj i poczęstuj się herbatą.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

5
[leci płonącym samolotem, który pikuje w dół; tuż przy ziemi wyskakuje na drzewo, posyłając celną serię w stronę watahy wrógów; zeskakuje z gałęzi, odpala miecz świetlny i masakruje oddział, przy okazji sznurując buty]

Kto Ty?! Jak?! Misiogry?! Witam Cię i pozdrawiam! A teraz biegnij do recepcji, tam dostaniesz topór i blaster! Szybko! Ja ich chwilę przytrzymam!

[z rykiem bojowym rzuca się w nowy oddział wrogów; przy okazji rozgrywa partię bierek z wodzem przeciwników; przegrywa]
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

6
Witaj serdecznie. Przyznam szczerze, że początkowo nie wiedziałam czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną :? Twoje zainteresowania bardzo mi pasowały raz do chłopaka a potem do dziewczyny. W końcu jednak doszłam do słowa zakończonego przyrostkiem "-łem" i teraz już wiem.

Miło Cię poznać.

8

Witaj serdecznie. Przyznam szczerze, że początkowo nie wiedziałam czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną Confused Twoje zainteresowania bardzo mi pasowały raz do chłopaka a potem do dziewczyny. W końcu jednak doszłam do słowa zakończonego przyrostkiem "-łem" i teraz już wiem.
Te, te, te!

Co tu mi się za rozróżnianie płci po zainteresowaniach robi?

Już kobieta nie może służyć w wojsku i budować czołgów, a facet nie może pisać romansideł, hodować kwiatów, sprzątać, odkurzać, zmywać i prasować?

HM?!

No.

No.

No...

Właśnie tak.

<przewraca się>
Are you man enough to hold the gun?

10
Testudos pisze:

Witaj serdecznie. Przyznam szczerze, że początkowo nie wiedziałam czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną Confused Twoje zainteresowania bardzo mi pasowały raz do chłopaka a potem do dziewczyny. W końcu jednak doszłam do słowa zakończonego przyrostkiem "-łem" i teraz już wiem.
Te, te, te!

Co tu mi się za rozróżnianie płci po zainteresowaniach robi?

Już kobieta nie może służyć w wojsku i budować czołgów, a facet nie może pisać romansideł, hodować kwiatów, sprzątać, odkurzać, zmywać i prasować?

HM?!

No.

No.

No...

Właśnie tak.

<przewraca się>

No cóż niektórzy mają oryginalne zainteresowania ale jakoś nie wydawało mi się to zbyt realne. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”