Zgnilizna moralna (drabble)

16

Latest post of the previous page:

kamienna pisze: Hardy, do tej pory myślałam, że masz zamiar pisać tylko utwory oparte na faktach, z historią w tle. A tu – obrazek z życia wyższych sfer. Zaskoczyłeś mnie! :)
Kamienna - jedno to moja proza "wspomnieniowa". Powiedzmy - moja.
Druga - jak powyższy drabble - to też historia, i też oparta na faktach. Tyle że z historii powszechnej, nie lokalnej :)
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.

18
Aloe pisze:
tylko kostka z nogi kobiety…
E, wystarczyło napisać "kobieca kostka", a nie kojarzyłoby się tak wieloznacznie, a dwa brakujące słowa dodać w następnych zdaniach.
Aloe, Twoja podpowiedź też jest dobra. Tyle że chodziło o uwidocznienie "niepokazywania nawet kawałka nogi". Medyk zaraz by mi zarzucił, że jest wiele "kostek" w ciele kobiety. Tak mówi się również na "knykcie" - jako kostki. Wpadłbym pewnie z deszczu pod rynnę ;)
W każdym razie dziękuję za podpowiedź.
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.

19
W anatomiczne szczegóły wolę się nie wdawać, kuzyn nazwał raz "pęciną", zresztą nie wiem dokładnie, który to fragment kończyny.
Kiedyś nie uchodziło, żeby kobieta wystawiała na widok publiczny nagą kostkę w ogóle, a teraz mówi się o niepokazywaniu jej tylko mroźną zimą. A królewski koniuszy jest ponadczasowy. :D
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda

20
Aloe pisze: W anatomiczne szczegóły wolę się nie wdawać, kuzyn nazwał raz "pęciną", zresztą nie wiem dokładnie, który to fragment kończyny.
Kiedyś nie uchodziło, żeby kobieta wystawiała na widok publiczny nagą kostkę w ogóle, a teraz mówi się o niepokazywaniu jej tylko mroźną zimą. A królewski koniuszy jest ponadczasowy. :D
Pęcina to staw skokowy u konia. Jeżeli jest wysmukła, to piękna. Użycie w stosunku do kobiety zwrotu, że ma "pęcinę" (fakt, że współcześnie prawie nieużywane), to komplement :)
Królewski koniuszy jest ponadczasowy... jako pocieszyciel w zgryzocie wysoko postawionych ;)

22
Rumcajs pisze: ja pytole, ale...kostka z choinki urwana plus mdła treść
Rumcajsie, nick nie świadczy o człowieku, ale jego komentarz już tak...

23
Hardy pisze:
Rumcajs pisze: ja pytole, ale...kostka z choinki urwana plus mdła treść
Rumcajsie, nick nie świadczy o człowieku, ale jego komentarz już tak...
Wybacz, pijany byłem, zdania nie zmieniam jednak, marny tekst.
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

25
brat_ruina pisze:
Rumcajs pisze:zdania nie zmieniam jednak, marny tekst.
Zdaje się, że to jest najlepszy drabel Hardego.

Hardy, mogę się mylić. Przynieś resztę. Tylko na Weryfikatorium dostaniesz prawdą między oczy:)
Gorzej, jak szkła okularów niczym denka słoika...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”