Witam.

1
Cześć wszystkim.
Mam na imię Monika (22 lata). Z wykształcenia jestem technikiem weterynarii choć gdyby to było możliwe to wykształciłabym się chyba we wszystkich możliwych kierunkach, ponieważ interesuje mnie tak wieeele rzeczy... Jednak obecnie jestem mamą rocznej księżniczki i teraz to już totalnie brak mi czasu na wszystko. Mam ścisły umysł i artystyczną duszę, która krzyczy o ekspresję. Byłabym też dobrym filozofem gdybym tak żyła kilka wieków wstecz. :P
Jeżeli chodzi o pisanie to jestem w tym temacie totalnie zielona. Mam jednak od dłuższego czasu ogromne parcie na spisanie pewnej powieści, której fabuła przyszła mi do głowy. Zależy mi na tym, gdyż bardzo chciałabym przeczytać efekt końcowy tego mojego pomysłu. Problem w tym, że jak wspominałam nie wiem jak się za to zabrać i dlatego właśnie trafiłam w to oto miejsce gdzie mam nadzieję uzyskam jakąś pomoc.
To by było chyba na tyle. :D

Witam.

2
Witaj :) Tu wszyscy mają parcie :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Witam.

5
Karmazynowa pisze:Problem w tym, że jak wspominałam nie wiem jak się za to zabrać
Żaden problem, to proste, zaczynasz pisać i piszesz. Później zamieszczasz kawałek w tuwrzuciu, dostajesz wciry i przestajesz pisać. Masz więcej czasu dla siebie i księżniczki :D

Witam.

6
brat_ruina pisze: Żaden problem, to proste, zaczynasz pisać i piszesz. Później zamieszczasz kawałek w tuwrzuciu, dostajesz wciry i przestajesz pisać.
Chyba, że lubisz, to nie przestajesz :)
Witaj, młodzieńcze :)

Added in 46 seconds:
Justyna_C pisze: Witaj, młodzieńcze
Znaczy się, młódko :P

Witam.

7
Widzę, że trafiłam do kopalni motywacji. :D To miło usłyszeć coś budującego :P znając mój słomiany zapał szybko odpadne ALE zawsze wracam haha. Tylko jak nie tu to gdzieś indziej. Może w końcu trafię na "to coś".

Witam.

8
Witaj, witaj :) I dzięki za komentarz pod tekstem!
Ta powieść, nad którą pracujesz, to z jakiego gatunku?
Radość pisania.
Możność utrwalania.
Zemsta ręki śmiertelnej.

W. Szymborska

Witam.

9
Szczerze to sama nie wiem. Połączenie powieści psychologicznej z młodzieżową. Po części występują tam też elementy fantastyki jednak tylko z pozoru bo sprawy nie mają się tak jak na początku wyglądają. Takie to pogmatwane haha. Ogólnie lubię fantastyke ale też takie życiowe książki typu seria Pisane przez życie no i założenie jest takie by ukazać pewien problem psychologiczny, społeczny w nieco innym świetle i ten element fantastyczny ma pomóc zobrazować i zrozumieć zagadnienie przez osoby "z zewnątrz", ale jednocześnie być pozycją lekką nie tam jakieś rycie bani, że tak się wyrażę. Taka tam zwykła powieść z przesłaniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”