Kwiat Wiśni

1
Dopiero teraz zaczynam pojmować,
po części jest ze mną.

Filozofia jakże daleka,
jest mi tak bliska teraz.

Dojrzewa we mnie,
jak kwiat wiśni.

Choć od dawna,
już jej nie studiuję...

OSU! Sosai
Intelektualista - to człowiek mówiący zawile o rzeczach prostych; artysta - to człowiek mówiący prosto o rzeczach zawiłych.
Buk

Kwiat Wiśni

3
Rumcajs pisze:
huri75 pisze: Dojrzewa we mnie,
jak kwiat wiśni.
To zmień, kwiaty wiśni nie dojrzewają, tak mi się wydaje.
Masz rację, dzięki...Oj ślepym ja, ślepym ;)
Intelektualista - to człowiek mówiący zawile o rzeczach prostych; artysta - to człowiek mówiący prosto o rzeczach zawiłych.
Buk

Kwiat Wiśni

4
Pozatym, nie wiem czy to dobry zabieg powtarzać tytuł w tekście, poza spięcięm klamrą, czytam ten tekst, ale w stylu jakim piszesz, każde słowo jest ważne

Added in 4 minutes 33 seconds:
I po co interpunkcja do czterdziestu słów
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

Kwiat Wiśni

5
Myślałem aby zmienić tytuł, czekałem na krytykę :)
Co do interpunnkcji najlepiej jakbym jej wogóle nie stosował. To wiersz sprzed 10 lat :)
Buk

Kwiat Wiśni

6
huri75 pisze: Myślałem aby zmienić tytuł, czekałem na krytykę :)
Co do interpunnkcji najlepiej jakbym jej wogóle nie stosował. To wiersz sprzed 10 lat :)
Jaki jest sens stosowania interpunkcji przy takiej wersyfikacji :) ale spoko, też się uczę, moje teksty są często przegadane.

Kwiat Wiśni

7
Miało być w ogóle... Tak, dopóki wysyłamy swoje texty na fora, nie jesteśmy gotowi na to, aby pisać...
Buk

Kwiat Wiśni

8
huri75 pisze: Miało być w ogóle... Tak, dopóki wysyłamy swoje texty na fora, nie jesteśmy gotowi na to, aby pisać...
E tam, fora są po to by je zalewać tekstami, może nie gotowi by wydawać :) ja tam nigdy nie będę gotowy, a po co :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”