Witam

1
Strach na wróble jestem
dawno w polu stoję
słomą z głowy śmiecę
ptaków się nie boję.

Powyższe jest przykładem zapalenia świeczki dbałości o prywatność i ogarka regulaminowi. W profilu podałem miasto, a w jednym z komentarzy - że pracuję na uczelni (dociekliwi może nawet domyślą się profilu). Na razie pozwolę sobie więcej nie ujawniać.
P.S.
Z zasady nie używam emotikonów, pozostawiając sprawy inteligencji i domyślności P.T. Odbiorców. Tak, wiem, że w internecie - nie widząc twarzy Rozmówcy - nie da się rozpoznać ironii.
Strach herbu Cztery Patyki, książę na Miedzy, Ugorze etc. do usług

Witam

3
Witaj Strachu. Może Dorotka gdzieś się tu znajdzie. PT Odbiorca przyjął do wiadomości wyjaśnienia co do braku emotikon,jednak nadal ciekaw o czym będziesz pisał.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda

Witam

5
Witam :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Witam

7
Jeśli opublikujesz powieść, to chcąc nie chcąc staniesz się osobą publiczną (Katamorion)

Nie chcąc.
I tak coś czułem że ten skrypt dla studentów to nie jest najlepszy pomysł...

Witam

8
Skrypty i publikacje naukowe się nie liczą :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Witam

9
Strach na wróble pisze: Z zasady nie używam emotikonów, pozostawiając sprawy inteligencji i domyślności P.T. Odbiorców
Witaj :)
Czy aby nie masz zbyt wielkich oczekiwań względem odbiorców?:)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Witam

10
Czy aby nie masz zbyt wielkich oczekiwań względem odbiorców?:) (Sarahaulit)

Rozumiem, że mogą mieć problem, ale to nie mój problem.

Skrypty i publikacje naukowe się nie liczą (Navajero)

Powiedz to ludziom opracowującym ankiety oceny okresowej.

Witam

11
Strach na wróble pisze:
Powiedz to ludziom opracowującym ankiety oceny okresowej.
Na szczęście mnie ten problem nie dotyczy :P Nb. możesz używać przycisku "cytuj" ( w prawym górnym rogu).
dr Samuel Johnson

Witam

12
Strach na wróble pisze: Rozumiem, że mogą mieć problem, ale to nie mój problem.
Hmmm... nie zależy Ci na tym, by być dobrze rozumianym? :) Niekonwencjonalne podejście:)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Witam

13
nie zależy Ci na tym, by być dobrze rozumianym? (Sarahaulit)

Wychodzę z założenia, że mądry Rozmówca w mig zrozumie. Ostatecznie, pochlebiam sobie, piszę dość jasno i precyzyjnie. A jak Rozmówca nie jest mądry, cóż...

Witam

14
Cześć.

Jeśli uważasz, że sama mądrość rozmówcy wystarczy by zinterpretować potencjalnie wieloznaczny przekaz zgodnie z twoimi intencjami, ale bez żadnych ułatwień z twojej strony... to znaczy, że musisz się jeszcze dużo nauczyć o pisaniu i języku. Znaczy: witaj, trafiłeś we właściwe miejsce :)
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

Witam

15
to znaczy, że musisz się jeszcze dużo nauczyć o pisaniu i języku (Jason)

Tylko widzisz... Ja nie kojarzę żadnej książki w której Autor daje w tekście emotikony. Owszem, nie wykluczam że w związku ze stopniowym upadkiem kultury za jakiś czas i takie się pojawią, ale póki co - da się pisać bez emotikonów.
Oczywiście możesz mieć na ten temat inne zdanie.
Poza tym doświadczenie mam takie, że kilkunastu lat pisuję bez emotikonów po różnych forach i jakoś nie miałem z tym nigdy problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”