Po tym krótkim wstępie "na Misia", trochę szczegółów o mnie:
Jacek Riter: z imienia - samiec, z urodzenia - człowiek, z dokonań - leniwiec, z PESELU - młody człowiek w średnim wieku (35+).
Kiedy nie próbuję przeczytać wszystkiego w internecie lub zmusić się do pisania, czytam książki Dicka, Łukjanienki, Grzędowicza albo inne, które wpadną mi w ręce.
Mam za sobą literacki debiut (zbiór opowiadań wydany jako e-book, który - dzięki uprzejmości znajomych - rozszedł się, bardziej, jak źle zszyte spodnie, niż jak ciepłe bułeczki, w oszałamiającym nakładzie dziesięciu sztuk).
Na "Weryfikatorium" chętnie skorzystam z rad, jak pisać dobre dialogi, bo te, tworzone przeze mnie, wołają o pomstę do nieba, a jednak interesuje mnie pisanie tekstów fabularnych, a nie książek kucharskich.
Tak jakoś, niby się przywitałem, ale nie do końca, więc:
"Dzień dobry Wszystkim".
" Znamy się mało... więc może ja bym powiedział parę słów o sobie - najpierw."
2Witaj
Aczkolwiek my słyniemy szeroko z tego, że nie uznajemy samizdatów 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
3Jak nieudany, to też się liczy?
4W niektórych tematach krew na bruku jeszcze nie zastygła

Jacek Riter, wejście na misia było niezłe:)
5Cześć,
Wery słynie z upuszczania krwi, ale to chyba wiesz
Inna sprawa, że jak się chcesz nauczyć, to tu się sporo nauczysz
Wery słynie z upuszczania krwi, ale to chyba wiesz

Inna sprawa, że jak się chcesz nauczyć, to tu się sporo nauczysz

Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
6Witaj, i ja skorzystam jak dialogi pisać 

Nie ma rzeczy bardziej niewiarygodnej od rzeczywistości.
7No mnie tym kupiłeś

Rozgość się, dopełnij formalności i wrzucaj te swoje dialogi

Pozdrawiam

„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
FB - profil autorski
FB - profil autorski
8"To jeszcze raz ja - Jarząbek".
Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie.
Ad "Inna sprawa" - Cieszy mnie to. Z takim zamiarem rejestrowałem się na forum.
A tak już zupełnie serio - staram się mieć dystans do siebie i moich tekstów, bo jak się jest jednocześnie "twórcą i tworzywem", to się uwagi do tekstu bierze zbyt osobiście. A potem: nerwice, depresja, zgon...
Przeczytałem porady dla początkujących na stronie głównej (swoją drogą - bardzo mądre i trafne). No, to teraz jeszcze dwa miesiące odkładania i poprawiania tekstu i może coś tam wrzucę.
Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie.
Ad 1 - Od tego chyba można się nabawić anemii.
Ad "Inna sprawa" - Cieszy mnie to. Z takim zamiarem rejestrowałem się na forum.
Co do tego krytycznego podejścia - to taki fortel. Jak na początek zasugeruję, że jestem cienki, to i oczekiwania będą niskie. A zatem, jeśli zaprezentowany tekst będzie dobry, to pozytywnie zaskoczę, jeśli słaby - zawsze mogę napisać: "Przecież ostrzegałem".
A tak już zupełnie serio - staram się mieć dystans do siebie i moich tekstów, bo jak się jest jednocześnie "twórcą i tworzywem", to się uwagi do tekstu bierze zbyt osobiście. A potem: nerwice, depresja, zgon...
Przeczytałem porady dla początkujących na stronie głównej (swoją drogą - bardzo mądre i trafne). No, to teraz jeszcze dwa miesiące odkładania i poprawiania tekstu i może coś tam wrzucę.
9No i na dzień dobry wyszedłem na kompletnego ignoranta - w nocy mnie tknęło, że to przecież cytat z "Rejsu", a nie z "Misia". TYM niemniej, główny aktor ten sam.
To tak w ramach autokorekty i trzymania się faktów.
10Nie zmuszaj się, po co.
Witam

12Witam serdecznie. 

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
13Jeszcze raz, Dzień Dobry.
Gruszka: Po to, żeby ćwiczyć styl.
Gruszka: Po to, żeby ćwiczyć styl.

14Witaj Riter. To w sumie ostatnia smaczna czekolada. Może poza Wedlem.Fajny jesteś, tak myślę po Twoim wstępie. Ładny czy nie ładny, przeca nie przylazłeś tu dla ozdoby.
15Czołem!

Fajny? Nie wiem. Staram się - czasem wychodzi. Ładny? - no, jakbym usłyszał "Z rodziny Adamsów najprzystojniejszy", to bez namysłu podziękowałbym za komplement.