Zagadki biograficzne

846
A. Grabowska
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

847
iris pisze: A. Grabowska
Agata? W życiu ;)
Nigdy nie była brunetką z tego co mi wiadomo, a debiutowała zamkniętą powieścią "Kiedy na mnie patrzysz".
:)
podpowiedź: autorka tworzy lit.kobiecą :)

Zagadki biograficzne

848
Karolina Wilczyńska :)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

849
iris pisze: Karolina Wilczyńska :)
Debiut w 2006, ja w 2015 ;)
Poza tym jest miedzianowłosa :)
Poznałam ją na festiwalu książek w Ząbkowicach. Wysoka kobieta. Jak modelka. Z ciekawostek - pozowała do okładki jednej ze swoich książek :)
Ale to nadal nie moja bohaterka zagadki ;)
Uprzejmie proszę o sprawdzanie faktów przed udzieleniem odpowiedzi :D (nie mam potrzeby nastukania 180 postów, chyba, że Ty masz)

Zagadki biograficzne

850
Nie stukam dla postów, z tego co czytałam debiutowała wcześniej. Ale może się pomyliłam. Że pozowała do książki tez wiem, i nawet że pisała serie. Ale ok, strzelałam.

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

851
iris pisze: Nie stukam dla postów, z tego co czytałam debiutowała wcześniej. Ale może się pomyliłam. Że pozowała do książki tez wiem, i nawet że pisała serie. Ale ok, strzelałam.
No dobra, podpowiedź, bo nigdy nie zgadniecie...
Jej imię nosi jedna z drugoplanowych bohaterek mojej książki pt. Anatomia uległości :) (banał, bo na palcach jednej reki można je zliczyć).

Zagadki biograficzne

853
Strach na wróble pisze: Debiut w 2006, ja w 2015 (Augusta)

W kwestii formalnej:
2015 - 2006 = 9 lat to ciągle jest kilka lat (bo mniej niż 10) - spełnia warunek debiutowała kilka lat przede mną
Ale nie jest brunetką ;)

Zagadki biograficzne

856
Pierwszą powieść napisała bardzo wcześnie, bo jeszcze w przedszkolu. Jej powieści były ekranizowane. Porusza trudne tematy.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”