Zagadki biograficzne

946

Latest post of the previous page:

Romek Pawlak pisze: WHARTON!!!!!!!!!!!!!!!! Ależ ze mnie ciućmok :(
noooo:)))))
ciućmok :P))))
już po moim opisie w Księżycową jasną noc - powinieneś się był zorientować:)
Oddaję pałeczkę:)

Added in 20 seconds:
Natasza pisze: Sarahaulit,
nie mój? szlag ;)
niestety - zgadniesz teraz u Romka:))
cmok:))
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Zagadki biograficzne

947
No, powinienem. Dlatego mówię, że ciemnota jestem i tyle :)

Zagadka za godzinę, muszę się zastanowić :)

Added in 2 hours 16 minutes 14 seconds:
Uczył języka angielskiego syna jednego z bardzo znanych polskich pisarzy. Lubi Polskę, a Polska lubi tego autora - na świecie (u nas też) ma skrajne opinie, jedyni uważają go za bardzo dobrego autora, inni za grafomana, któremu udała się tylko pierwsza książka :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Zagadki biograficzne

953
Leopold Tyrmand
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

955
:) to moja zagadka będzie jutro, żeby Wam głowy odpoczęły ;)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

956
Niedoceniany za życia Francuz, który był przekonany, że wyprzedza swoją epokę. Miał rację. Doceniony dopiero w XX wieku, choć nie przez wszystkich :twisted:

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

958
Sarahaulit pisze: Jules Verne
Nie :) Starszy od Verne'a i nie parał się fantastyką (choć pisał nie tylko powieści - popełnił i prace z historii sztuki).

FB - profil autorski

Zagadki biograficzne

961
Sarahaulit pisze: Stendhal?
Brawo!
Diabełek miał naprowadzić na indeks ksiąg zakazanych :)
Dajesz :)

Added in 33 seconds:
Pierwszy raz ktoś tak długo nie odgadł mojej zagadki <duma> :mrgreen:

FB - profil autorski

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”