Latest post of the previous page:
Moim zdaniem w światach fantasy można sobie pozwolić na nieco anachronizmów - byle były one w miarę spójne.Redna: dziennik - motywator
62Podpisuję się: decyduje spójność, przynajmniej dla mnie. Mogę kupić różności, o ile tylko autor/autorka umieją nadać temu sens i spójność wewnętrzną.
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
Redna: dziennik - motywator
63W bólach, ale wciąż dopisuję to i owo
w tej chwili jest ponad 212 k znaków i pomalutku jest dodawany detal za detalem.

"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
"Between the devil and the deep blue sea".
65Wpis motywacyjny.
Pamiętasz ile już wciągnęłaś czytelników do kociołka czytelniczego? Tak mało tekstu... pracuj, żebym mógł przeczytać od deski do deski, nawet z furtką na kontynuację, ale niech kurde to będzie zamknięta całość. Trzymam kciuki
Pamiętasz ile już wciągnęłaś czytelników do kociołka czytelniczego? Tak mało tekstu... pracuj, żebym mógł przeczytać od deski do deski, nawet z furtką na kontynuację, ale niech kurde to będzie zamknięta całość. Trzymam kciuki

Pisarz miłości.
66Mam 230 k i dużo informacji zwrotnych od różnych czytaczy. Przy okazji sobie uświadomiłam, że oprócz mojej przyjaciółki, wszyscy pozostali czytelnicy najnowszej wersji to mężczyźni. Mam trochę męskich postaci i jeszcze nie usłyszałam, że któraś z nich jest niewiarygodna - co też jakoś podnosi mnie na duchu. Będę jednak szukała jakiejś czytelniczki, żeby poznać odbiór najnowszej wersji z kobiecej strony.
Plan pracy w głowie jest i trzyma się dobrze. Planuję dla moich bohaterów mnóstwo nieszczęść i katastrof. Tak czuję, że chyba mnie przez to znielubią :(
Plan pracy w głowie jest i trzyma się dobrze. Planuję dla moich bohaterów mnóstwo nieszczęść i katastrof. Tak czuję, że chyba mnie przez to znielubią :(
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
67gratki Wolha, powodzenia. A co do bohaterów - już mi ich żal :( - ja tak łatwo się przywiązuję...
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
68E tam, bohater to sadzonka, którą trzeba okrutnie przycinać, nie darząc sentymentem, a jak trzeba, to i wyrwać. Inaczej w dziczkę się rozbuja - i co będzie? 

Mówcie mi Pegasus 

69 Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
70235 160 znaków. Powoli, ale do przodu. Dziś dopiero ostatecznie skończyłam przerabiać tekst po uwagach od ostatnich czytaczy. Jeszcze raz bardzo dziękuję! 
Czas pójść z fabułą do przodu. Jedna z wyniesionych przeze mnie mądrości to ta, że ile ludzi, tyle opinii (niby to wiedziałam, ale przekonać się na tekście, wysłanym równocześnie do 4 osób, to jednak jest trochę co innego). Np. część napisana w formie pamiętnika - jedni uważają, że ciężkie, zbędne, do przeróbki, inni, że to właśnie jest dobry fragment.
Wniosek: słucham intuicji, gdy zabłądzę na manowce, poproszę o poratowanie

Czas pójść z fabułą do przodu. Jedna z wyniesionych przeze mnie mądrości to ta, że ile ludzi, tyle opinii (niby to wiedziałam, ale przekonać się na tekście, wysłanym równocześnie do 4 osób, to jednak jest trochę co innego). Np. część napisana w formie pamiętnika - jedni uważają, że ciężkie, zbędne, do przeróbki, inni, że to właśnie jest dobry fragment.
Wniosek: słucham intuicji, gdy zabłądzę na manowce, poproszę o poratowanie

71Jakby co, to ja mówiłem, że tylko niektóre fragmenty, szczególnie te, w których w pamiętniku opisywane są dialogi...

Gratki, że do przodu

• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
72Można zwariować od opinii, więc przyjmuj je na chłodno - szczególnie te, które ingerują w fazę fabularną. Chyba że ktoś Ci pokazał błąd i lampka się zapaliła to sprawa jest jasna.
Trzymam kciuki wiesz?
Pisz, powoli, powoli.
Trzymam kciuki wiesz?

Pisarz miłości.
73Wyznaczyłam sobie nowy deadline
konkretnie - do końca maja, w maju urodziny, więc dobrze byłoby zrobić sobie samej prezent w postaci skończonego tekstu.
Utknęłam. Kilkoro głównych bohaterów, nagłe zwroty akcji i całe mnóstwo bohaterów, drugo- i trzecioplanowych oraz statystów wymagają pamięci godnej słonia. Do tego kilka wątków, które muszą być zgrane czasowo i przestrzennie. No i porwałam się na dość trudny temat, jakim jest poszukiwanie tożsamości zbiorowej i wyrównywanie rachunku dawnych krzywd.
Myślę, że najbardziej ogranicza mnie to, że mam rozmach, jakbym chciała od razu mieć Nobla
a to przecież tylko bajka.

Utknęłam. Kilkoro głównych bohaterów, nagłe zwroty akcji i całe mnóstwo bohaterów, drugo- i trzecioplanowych oraz statystów wymagają pamięci godnej słonia. Do tego kilka wątków, które muszą być zgrane czasowo i przestrzennie. No i porwałam się na dość trudny temat, jakim jest poszukiwanie tożsamości zbiorowej i wyrównywanie rachunku dawnych krzywd.
Myślę, że najbardziej ogranicza mnie to, że mam rozmach, jakbym chciała od razu mieć Nobla

74Przynajmniej coś piszesz
Kibicuję i będę o dedlajnie przypominał, by motywować.

75Wolha.Redna, też bywa że cierpię na klęskę urodzaju jeśli chodzi o ilość bohaterów i mnogość wątków. Dlatego tym razem postanowiłam się ograniczyć, ale postanowienia - postanowieniami, a życie-życiem, więc łączę się z Tobą w bólu. Też powinnam ustalić sobie jakiś deadline, ale boję się, że nie podołam. Ale za Ciebie kciuki trzymam, bo to fajnie jak komuś się udaje 

Everything happens for a reason
76Wolha.Redna, a może zrób cięcia w akcji, tak by całość dalej była logiczna i wywal kilka wątków do opowiadań?