Zagadki biograficzne

1171

Latest post of the previous page:

J.G. Ballard? Nie. Zresztą Wind from Nowhere nie doczekał się ekranizacji.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Zagadki biograficzne

1173
Perry też nie
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

Zagadki biograficzne

1175
Alicja Minicka pisze: Tom Wolfe
Wreszcie :)

Zagadki biograficzne

1179
Jego siostrą jest znana autorka powieści dla młodzieży.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Zagadki biograficzne

1184
Pisarz nie żyje, ale jego siostra żyje i jest autorką powieści dla młodzieży. Pytam oczywiście o tożsamość pisarza :)
ithilhin pisze: Barańczak?
Tak jest :)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”