Zagadki biograficzne

1232
Nie ale oglądałem TĘ adaptację. No i znam sprawę Lindberghów.

Swoją drogą Brannagh bierze się za remake. Wysoko zawieszona poprzeczka.
Zagadka jak odzyskam kolorki ;-)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Zagadki biograficzne

1233
misieq79 pisze: Nie ale oglądałem TĘ adaptację. No i znam sprawę Lindberghów.

Swoją drogą Brannagh bierze się za remake. Wysoko zawieszona poprzeczka.
Zagadka jak odzyskam kolorki ;-)

Ten film ma polską premierę 24 listopada. Widziałam zwiastun. Na widok Herculesa prawie się rozpłakałam. Idealny był David Suchet w serialu "Poirot". Oczywiście do kina się wybieram :) Powodzenia w wymyślaniu zagadki :)
https://alicjaminicka.blogspot.com

Zagadki biograficzne

1234
Niepotwierdzona legenda głosi, że w wieku 11 lat zaciągnął się na statek Coralie żeby przywieźć z Indii korale kuzynce Karolinie.
(mowa o samym pisarzu, nie żadnym z bohaterów)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

Zagadki biograficzne

1236
Bleh, a ja gupi myślałem że trudne
(idzie położyć się w kącie, dostać drgawek i umrzeć)
Alicja Minicka, next!

Zagadki biograficzne

1243
Wróćmy na naszą stronę granicy.
Miał imiona, ale czy tak naprawdę miał nazwisko? Miał rozdwojenie jaźni, ale z oczywistych powodów nie było to choroba. Być może był hazardzistą, bo wysoko obstawiał.
Strach herbu Cztery Patyki, książę na Miedzy, Ugorze etc. do usług

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”