Zagadki biograficzne

1261

Latest post of the previous page:

Makuszyński?
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Zagadki biograficzne

1266
Listy od czytelników nazywał listami od Kevinów.
Pracował w elektrowni jądrowej.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Zagadki biograficzne

1272
Porzucił własne dzieci. Napisał za to książkę, jak inni mają wychowywać własne. Tak się przejął swoją rolą jako eksperta, że przygarnął dziecko (bynajmniej nie jedno z własnych) i próbował wcielać swoje idee w życie. Omal nie uśmiercając wychowanka.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Zagadki biograficzne

1274
Wolha.Redna pisze: Jean Jacques Rousseau
"Emil, czyli o wychowaniu"
Oczywiście.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Zagadki biograficzne

1275
Wielka introwertyczka. Ze światem porozumiewała się głównie korespondencyjnie. Z biegiem lat, jej wycofanie narastało. W sferze twórczości pozwalała sobie jednak na wolność i łamanie reguł.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”