Salam alejkum

1
Witajcie Weryfikatorowicze.
Ciekawe, czy bardzo weryfikujecie. Trochę serfuję po forach literackich, to i wiatry zagnały mnie tutaj.
Widzę parę znajomych nicków. Być może wielu jest ukrytych pod innymi, jak ja.
Zapewne mnie szybko rozpoznają, po starych tekstach, bo nie chce mi się na razie pisać nowych.
Ciekawe, ilu ze znajomych się ucieszy z mojej tu obecności :D

Salam alejkum

3
Jaki tam hebrajski... jakby było ‏שָׁלוֹם‎ (szalom)... a to jest السلام عليكم As-Salāmu `alaykum - po arabsku. Ale bez względu na wszystku: pokój tobie :)nikto,
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Salam alejkum

4
No tak, jedna transkrypcja to "szalom alejchem". Ale zapisy są różne. Jedni piszą szatab, inni sabat. A jakąś odmiana to jeszcze inaczej. Na tyle podobne, że mi się skojarzyło.
Niemniej, arabski i hebrajski to jedna rodzina języków, wiec pewnie dlatego podobne.
Autor pewnie wyjaśni te semickią zagadkę.

Salam alejkum

6
nikto pisze:Ciekawe, czy bardzo weryfikujecie
Bardzo.
Rozgość się, czekamy z niecierpliwością na Twoje teksty.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Salam alejkum

8
Cześć!
nikto pisze: Ciekawe, czy bardzo weryfikujecie.
Nie wiem czemu, ale w tym momencie wyobraziłem sobie, jak na twarzach pewnych użytkowników forum pojawia się dość wymowny uśmiech. :)

Salam alejkum

13
nikto pisze: Ciekawe, ilu ze znajomych się ucieszy z mojej tu obecności
Zapewne serfujemy po innych forach, ale zawsze się cieszę z nowych twarzy:P)
Witaj i czuj się tu dobrze:)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Salam alejkum

15
brat_ruina pisze: To nie pozostaje już nic jak pokazać DOBRY tekst:)
Przeczytać regulamin też by wypadało ;)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”