Kłaniam się :)

1
Od lat uwielbiam czytać, szczególnie powieści kryminalne, ale nie stronię również od poezji wszelakiej. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem napisania własnej powieści, dlatego zaczynam metodą małych kroczków czyli od opowiadań. Bardzo zależy mi na otrzymywaniu od czytelników konstruktywnej krytyki /nie bójcie się "zjechać z góry na dół" mojego tekstu jeśli na to zasłuży ale liczę również na wskazówki, które mogłabym zastosować w przyszłości by szkolić warsztat/. Moje opowiadania ocierają się o fantastykę i kryminał, nieraz również dramat.
W tym właśnie kierunku zamierzam pójść ze swoją przyszłą powieścią. Mam nadzieję, że miejsce to będzie dla mnie również oderwaniem od codziennych spraw, do którego z przyjemnością będę wracała. Pozdrawiam wszystkich, którym mam nadzieję niebawem poznać.
Elegancja danej wypowiedzi jest wprost proporcjonalna do inteligencji tego, kto ją wygłasza, jej wiarygodność zaś jest wprost proporcjonalna do łatwowierności słuchacza. /C. R. Zafón/

2
Witaj, wskazówek ci u nas dostatek :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

3
Powitał. Fantastykofilów też nie brakuje. Czekamy więc... :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

4
Navajero pisze: Witaj, wskazówek ci u nas dostatek :)
Na to liczę i dziękuję już z góry
P.Yonk pisze: Fantastykofilów też nie brakuje
U mnie to czasem tylko mała domieszka do kryminału ale dobrze, że nie brakuję ponieważ lubię czytać ;)
Elegancja danej wypowiedzi jest wprost proporcjonalna do inteligencji tego, kto ją wygłasza, jej wiarygodność zaś jest wprost proporcjonalna do łatwowierności słuchacza. /C. R. Zafón/

6
Gorgiasz pisze: Wcale się nie boimy.
i tak trzymać ;)

8
Jesteś przygotowana na wszystko, czego możesz tu doświadczyć - oczekiwania fantastyczne, realizacja to dramat i kryminał ;) Witaj.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”