Raz, dwa...raz, dwa - próba mikrofonu

1
Witajcie!

Przede wszystkim - bardzo się cieszę, że dołączyłam do Weryfikatorium!

Ciężko jest napisać cokolwiek o sobie, lepiej pisać o innych.

Mam 25 lat, pracuję z osobami niepełnosprawnymi i planuję zacząć studia (kolejne, nie myślcie sobie). Jestem posiadaczką kociego elementu, który uwielbia włazić mi na klawiaturę za każdym razem, gdy usiłuję cokolwiek napisać i bezczelnie ignoruje każdą próbę pogonienia go w diabły.

Uwielbiam muzykę rockową (niektórych uspokaja Debussy, a mnie Five Finger Death Punch), która stanowi moją główną inspirację do pisania. Poza tym oczywiście spędzam mnóstwo czasu czytając.
Moim ulubionym gatunkiem literackim jest szeroko pojęte fantasy, ze szczególnym uwzględnieniem urban fantasy. Czasem lubię zahaczyć również o książki typu young adults. Nie pogardzę też dobrym thrillerem lub kryminałem. Podobnie rzecz ma się z filmami.
Nie potrafię wybrać ukochanych tytułów, ponieważ jest ich zbyt wiele.
Ponadto interesuję się siatkówką, motocyklami i kulturą Japonii.

Jeśli chodzi o twórczość własną...
Od niedawna zaczęłam prezentować swoje teksty publicznie. Do tej pory byłam najbardziej szufladowym pisakiem na świecie - nawet moja mama nie widziała nigdy na oczy żadnego z moich "dzieł".
Mój problem polega na tym, że skupiam się na jednej rzeczy w danej chwili i jest to powieść z gatunku, a jakże, urban fantasy. Nigdy nie odnajdywałam się w krótkich formach literackich, jak np. opowiadanie. Zawsze uważałam, że jest tam zbyt mało miejsca na to, co chciałabym powiedzieć. A powiedzieć zawsze chcę za dużo.
Warto wiedzieć, że nie jestem utalentowaną pisarką, w związku z czym nie należy spodziewać się po mnie głębokich metafor i ambitnych tekstów godnych największych honorów. Lubię lekką literaturę, służącą przede wszystkim rozrywce i relaksowi.
Mam kłopoty z interpunkcją i ogólnie z techniczną stroną pisania. Właśnie dlatego postanowiłam do Was dołączyć - ponieważ nie wystarczy mi, że ktoś powie "fajnie", "podoba mi się". Chcę wiedzieć dlaczego? Co Ci się podobało, a co nie? Nad czym muszę popracować, a co jest dobrze. Nie miej litości, towarzyszu! Cytując: "Katuj! Tratuj! Ja przebaczę wszystko Ci jak bratu!"

- I to właściwie byłoby na tyle - zakończyła dość kulawo Lucy.

4
Navajero pisze: katów ci u nas dostatek. Szykuj się :P
Na szczęście poruszamy się w przestrzeni cyfrowej, więc nikt nie zobaczy jak łkam gorzko w poduszkę :D
brat_ruina pisze: Na jakim żelazie jeździsz?
Niestety nie jeżdżę (jeszcze!). Moje serce jest rozdarte pomiędzy Kawasaki Ninja ZX6R, a Hondą Shadow - dwa zupełnie różne brzmienia i style jazdy, ale każdy niesamowicie pociągający.

8
Katów dostatek, ale czasem jest gorzej... Nie czytajo, ignorujo. Jeśli jest źle napisane i nudno :twisted:
Gdy już umieścisz parę tekstów i w ciągu tygodnia nikt słowem nie skomentuje, to jesteś w czarnej d... :twisted:

Ale nie jest tak źle. Ktoś zawsze się odzywa ;)

Baw się dobrze
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

9
Luciferia pisze: Uwielbiam muzykę rockową (niektórych uspokaja Debussy, a mnie Five Finger Death Punch)
Polubimy się :)
Rozgość się i przeglądnij regulamin.
Milego pobytu,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

10
Luciferia pisze: bardzo się cieszę, że dołączyłam do Weryfikatorium!
Weryfikatorium również radosne.
Luciferia pisze: Ciężko jest napisać cokolwiek o sobie, lepiej pisać o innych.
Podoba mi się to podejście.
Luciferia pisze: niektórych uspokaja Debussy, a mnie Five Finger Death Punch
Osobiście mój wybór to Bach, jak jestem podenerwowany, a Slayera jak jestem... bardziej zły.
Choć ostatnio wynypałem na YT półtorej godziny śpiewania Lisy Gerrard (to ta pani od Gladiatora; dla zdziwionych - nie, nie śpiewała tego Enya), robi dobrze.
Luciferia pisze: Warto wiedzieć, że nie jestem utalentowaną pisarką
Kto Ci takich głupot naopowiadał? Talent to pojęcie bardzo względne.
Luciferia pisze: Lubię lekką literaturę, służącą przede wszystkim rozrywce i relaksowi.
Polubimy się :)
Luciferia pisze: Chcę wiedzieć dlaczego? Co Ci się podobało, a co nie? Nad czym muszę popracować, a co jest dobrze. Nie miej litości, towarzyszu! Cytując: "Katuj! Tratuj! Ja przebaczę wszystko Ci jak bratu!"
Nie mogę się doczekać :)
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

12
brat_ruina pisze:
kawką czy hądą?
hądą czy kawką?

nindżą czy cieniem?
Doprawdy poruszyłeś me skamieniałe serce :D nic tak na mnie nie działa jak poezja.
Navajero pisze: Jak wyjdzie za arabskiego szejka ;)
Biorąc pod uwagę nie tak dawne rewelacje odnoszące się
do szejków i ich upodobań seksualnych, to chyba jednak wolę już mieć jeden motur!
szopen pisze: Witaj - ile damy radę, tyle pomożemy. Ja ze swojej strony deklaruję, że literaturę lekką lubię i fragmenty ocenię, o ile będą w miarę krótkie.
Zdefiniuj "krótkie" :)
P.Yonk pisze: Katów dostatek, ale czasem jest gorzej... Nie czytajo, ignorujo. Jeśli jest źle napisane i nudno :twisted:
A więc na Weryfikatorium najgorszy jest Czyściec ^^
Godhand pisze:
Rozgość się i przeglądnij regulamin.
Milego pobytu
Dzięki! Regulamin powinien występować w formie obrazkowej, żeby takie sklerozy jak ja mogły cokolwiek z niego zapamiętać!
Bartosh16 pisze:Weryfikatorium również radosne.
Okaże się, czy ma ku temu powody :D
Bartosh16 pisze:Kto Ci takich głupot naopowiadał?
Osobisty wniosek :)
Romek Pawlak pisze:widzę, że kaci się już odezwali, więc wiesz, że chętnych nie zabraknie :)
A więc mój wewnętrzny masochizm zostanie tutaj zaspokojny :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”