Tu się chwalimy publikacjami papierowymi (proza i inne)

811

Latest post of the previous page:

Humanozerca pisze: Cześć. W "Twórczości" właśnie ukazała się wykonana przeze mnie literacka przeróbka początku "Tako rzecze Zaratustra" Friedricha Nietzschego. W związku z tym składam serdeczne podziękowania moim pierwszym czytelnikom/recenzentom z naszego forum, Katamorion i Uniwersowi.
poważna sprawa, gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

812
Lista sześciu
Wydawnictwo - Ciekawe miejsca
Rok wydania: 2017
http://www.wydawnictwocm.pl/wojciech-ku ... p-279.html

Stołeczni policjanci odnajdują ciało prezesa Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska. Choć poszlaki wskazują na samobójstwo, to fakty zdają się temu przeczyć.
Wkrótce giną kolejne ważne osobistości świata polityki. Warszawska prokuratura jest bezradna w obliczu zagadkowych zgonów.
W tym samym czasie do stolicy, w poszukiwaniu pracy i lepszej przyszłości, przyjeżdża Adam Zaręba. Spotyka dawnego kolegę z liceum, który odkrywa przed nim uroki warszawskiego życia. Mężczyźni zostają uwikłani w rozgrywki między warszawską prokuraturą, próbującą rozwikłać zagadkę dziwnych samobójstw, a bezwzględnym przestępcą Mateuszem Mańkowskim, który za wszelką cenę pragnie zatuszować ślady własnych zbrodni.
Kto będzie musiał ponieść największą ofiarę, a kto wyjdzie z tej kabały obronną ręką ?

Pierwsza z serii kryminalnych o stołecznych policjantach kryminalnych. Jako stary użytkownik weryfiktorium odpowiem na wszelkie pytania dotyczące książki i nie tylko. Aż strach pomyśleć, że pierwsze opowiadanie zamieściłem na portalu w 2007 roku. Eh, łezka się w oku kręci.
Wojciech Kulawski - strona autorska: http://wojciechkulawski.pl

823
szopen pisze: A patrzcie jeszcze na listę postów qla: rejestracja 2007, 35 postów i bach - wydał książkę, zamiast marnować czas na wery
bez Wery 10 lat! Ile byłoby z Wery? :twisted:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

824
Auguscie zajelo to 3 lata. Z wery 8)
Gratulacje bets i op :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”