Moderator zwrócił mi uwagę, aby się przedstawić, co niniejszym czynię:-))
Dużo czytam, dużo piszę; tyle już lat zleciało, że w końcu jestem dorosła, a nawet chwilami ma mi się na umarcie (najczęściej w listopadzie). Jednak niezależnie od pory roku lubię dobre teksty. Nie trawię fantastyki.
Książka, która ostatnio powaliła mnie na kolana, to "Księga nocnych kobiet".
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Nigdy nie czytam regulaminów i stąd moje niedopatrzenie
2Witaj wrogu fantastyki 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
3A co dokładnie?

Pisałaś, że jesteś redaktorem, a w którym z wydawnictw?
Ciekawość.
4Piszę głównie teksty prasowe, a redakcję robię jako freelancer.

5Przeważnie redaktorzy to właśnie freelancerzy, dlatego pytałam (z ciekawości) dla kogo redagujesz 
Ale jak to sekret, nie musisz przecież odpowiadać.

Ale jak to sekret, nie musisz przecież odpowiadać.
7Witaj
Każdy "wróg" fantastyki jest tutaj na wagę złota 

„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
FB - profil autorski
FB - profil autorski
8Cześć,
też jestem ciekaw, z kim współpracujesz.
też jestem ciekaw, z kim współpracujesz.
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
10Może niedokładnie się wyraziłam: parę lat temu robiłam redakcje dla Publicata i Repliki, teraz dla Ministerstwa Rozwoju itp.
W 2007 r. została wydana moja powieść "Dzielnica czerwonych jabłek" (obyczaj, dozwolone od lat 40), ale napisałam ją w 2004 i teraz muszę sobie na nowo zresetowac język i głowę, bo zaczynam drugą książkę. Szukałam jakiejś firmy resetującej i znalazłam Waszą świetną stronkę:-)) Bardzo się cieszę!!
W 2007 r. została wydana moja powieść "Dzielnica czerwonych jabłek" (obyczaj, dozwolone od lat 40), ale napisałam ją w 2004 i teraz muszę sobie na nowo zresetowac język i głowę, bo zaczynam drugą książkę. Szukałam jakiejś firmy resetującej i znalazłam Waszą świetną stronkę:-)) Bardzo się cieszę!!
11Publicat to całkiem liczący się wydawca
(sama się u nich wydaję
)
Nie bądź taka skromna.
Replika też jest niezłym wydawcą.
BTW, trzeba Ci nadać fiolet!

(sama się u nich wydaję

Nie bądź taka skromna.
Replika też jest niezłym wydawcą.
BTW, trzeba Ci nadać fiolet!

13łuuu pani pisarka pani:)
co nie zwalnia z bikini
co nie zwalnia z bikini
14Dajcie jej fioletowy fartuszek. Z falbankami 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
15Nie czuję się jak pisarka - tę książkę napisałam w chwili totalnej zapaści finansowej, na konkurs, gdzie obiecywano 20.000 zł nagrody. Napłynęło ponad 400 powieści, ale ... nikomu nie przyznano nagrody, co jest po prostu niepojęte: statystycznie rzecz biorąc, choć jedna praca spośród tych 400 musiała być dobra! Dopiero później zdałam sobie sprawę, że pod pozorem konkursu na powieść współczesną ściągano po prostu pomysły od naiwnych i być może są one teraz wykorzystywane przez scenarzystów itp.
:-(((
A Ty, Ruina, nie pisz maczkiem o konfekcji, tylko swoje dobre teksty 12-stką!
:-(((
A Ty, Ruina, nie pisz maczkiem o konfekcji, tylko swoje dobre teksty 12-stką!