Latest post of the previous page:
W porządku, to rozumiem. Przyjmuję do wiadomości, przyznaję rację (Co do powierzchowności i jej pokazania) i EOT z mojej strony.[W]Sąsiadka (dialog)
32Zakładanie a priori, że rozmówca wie mniej, nie jest najlepszym sposobem otwarcia dyskusji. Ja takie osoby spotykam częściej niż inni, z racji uprawianego zawodu. Co w niczym nie zmienia faktu, że scena jest przerysowana i budzi niedowierzanie. Bo jakby nie była autentyczna, do autora należy takie jej "obrobienie", żeby czytelnicy łyknęli ją jak gąsior gałkiEldil pisze: Kwestia doświadczeń. Zakładam, że nie pisałbyś tak, gdybyś spotykał takie osoby, a może warto? Jak się ma do czynienia wyłącznie z wykształconymi, wygadanymi, erudytami - brakuje w świadomości różnych dziwnych typów ludzkich. Albo odwrotnie - brakuje normalnych, codziennych spotkań, dlatego każdy kto nie rozmawia jak wzięty z pamiętnika o wyższych sferach wygląda niewiarygodnie![]()
Dla mnie to jest oczywiste, że niektórzy tak mówią

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
[W]Sąsiadka (dialog)
33Dziękuję Eldil!
Jesli ktoś pada na pysk ze zmęczenia, to czasem zamienia się w ciapę:-))
Już niedługo wszystko się wyjaśni

Added in 3 minutes 25 seconds:
Navajero,
Co w niczym nie zmienia faktu, że scena jest przerysowana i budzi niedowierzanie. Bo jakby nie była autentyczna, do autora należy takie jej "obrobienie", żeby czytelnicy łyknęli ją jak gąsior gałki

Zgadzam się, Wodzu, produkcja w toku:-))
[W]Sąsiadka (dialog)
34Wiedziałem, że za to "dostanę po łapkach". Należało się

“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
[W]Sąsiadka (dialog)
35Mnie z kolei podobały się te zdawkowe odpowiedzi drugiej bohaterki (bohatera?). Zastanawiałam się, kim jest ta osoba i co sobie tak naprawdę myśli słuchając cierpliwie paplaniny swojej rozmówczyni. Zaciekawiło mnie to.