Zagadki biograficzne

1381

Latest post of the previous page:

Misieq79 pisze: Godhand, Sławomir Mrożek?
Nie :(

G.

P.S. szeptem <myślę, że Romek... może coś wiedzieć>
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Zagadki biograficzne

1383
ithilhin pisze: Różewicz?

G.

Added in 1 hour 27 minutes 40 seconds:
Hmmm.
Jakby ktoś pominął w SB: mucharz odnosi się do wędkarstwa.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Zagadki biograficzne

1384
karol Bunsch?
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Zagadki biograficzne

1387
To ja poproszę o podpowiedź związaną z jego twórczością a nie prywatnymi zamiłowaniami:)
Bo jedyny znany mi wędkarz - żyje - i na pewno nie korzystał ze wsparcia przy tworzeniu cyklu swoich książek:)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Zagadki biograficzne

1389
Satelita to chyba aluzja do jeżdżenia trabantem lub jego poprzednikiem typu AWZ P70 (stąd Lem i Mrożek)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

Zagadki biograficzne

1392
Pagaczewski, buhahaha ;)

Zagadki biograficzne

1393
Ma syna, który jest reżyserem.
Był w MO.

Jak do 20.00 się nie rozwiąże to podaję i zamieniam na inną.

G.

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”