TARTAK czyli POGOTOWIE LITERACKIE

31

Latest post of the previous page:

A czy to nie był już okres francuskiego jako języka świata? Zwłaszcza że Rohow ma francuskie korzenie.
EDIT: w ogóle nie znalazłem słowa "barek" u Brucknera ani nawet (!) w wiki. Selare znalazłem guglając liquor cabinet.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

32
No przecie mówiłem, że nie używano wtedy! Mnie nie wierzysz? Mnie?! :P Jakbym nie był taki zasmarkany, wyzwałbym Cię na pojedynek. Na bastardy szkockie :D
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

33
Navajero, zakładamy szlafroki i czelendż akseptyd!
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

36
Nav w piżamce... Mrrrr... To bardzo pobudza imadżinejszon :oops:
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

37
Wisi w powietrzu wojna na piżamy :)
Potem nazwali ten czas Wojną Piżamową, bo rozpoczęła się od błahego z pozoru wyzwania rzuconego w zupełnie nieważnym zakątku sieci wtedy zwanej Internetem. Któż mógł przypuszczać, że od konfliktu, czy lepszy jest polar, czy jednak tradycyjna bawełna, rozpocznie się czas pożogi, która tak brutalnie przeora świat, przekreśli wszelkie reguły i narzuci nowe?
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

38
Wojna trwała lat trzydzieści i siedem, a potem jeszcze dwanaście, gdyż wśród strzępów tkaniny nie szło znać kto wygrał i o to się jeszcze raz pobili

39
Jednakowoż analiza materiału dowiodła, że polar znajdował się nad bawełną, dowodząc wyższości polarowej drużyny...
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

40
Navajero pisze: Jednakowoż analiza materiału dowiodła, że polar znajdował się nad bawełną, dowodząc wyższości polarowej drużyny...
Nosisz piżamkę na szlafrok? To taka swojska wersja supermenowych majtów na getrach?

42
Misieq79 pisze:
Navajero pisze: Jednakowoż analiza materiału dowiodła, że polar znajdował się nad bawełną, dowodząc wyższości polarowej drużyny...
Nosisz piżamkę na szlafrok? To taka swojska wersja supermenowych majtów na getrach?
Nadinterpretacja :P
dr Samuel Johnson

45
Isabel pisze: Czy o baraku, w którym się jada, można powiedzieć (a raczej napisać) "barak jadalny"?
Moim skromnym zdaniem nie można. Brzmi to nieco dwuznacznie, że niby barak można zjeść.
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

Wróć do „Jak pisać?”