Czarne knowania Emmy

108
katamorion pisze:
Zacytuję doping kolegi : "Dajesz Pudzian! Lekkie jest!"
Cudowne :D
Czarna Emma pisze: No muszę, muszę się pochwalić. "Dni" liczą już sobie 10k słów, czyli ok 69k znaków! :)
Czy ta fala weny to prokrastynacja, żeby nie uczyć się do matury?
Służę pomocą w powrocie na własciwe tory:
mogę pokrzyczeć, rzucać złośliwe uwagi, czepiać się, być niemiły, wygłaszać niesprawiedliwe i krzywdzące opinie nt. ludzi bez matury, zawstydzać Cię przed ludźmi (i botami) oraz zachęcać innych do podobnego postępowania. Mogę wyliczać niskopłatne zawody o marnym statusie społecznym, wśród których będziesz musiała dokonać wyboru swojej przyszłości. Przypominać o wielkim zawodzie jaki sprawisz swoim bliskim. I nam. Wywierać na Ciebie presję i stosować szantaż moralny. Zachęcać, składać nieweryfikowalne i prawdopodobnie puste obietnice, okazywać pozór zainteresowania Twoimi postępami edukacyjnymi, kibicować Ci w zakresie wyłącznie maturalnym. Grozić utratą zainteresowania i ostracyzmem na forum, jeśli matury nie zdasz.

Także luz, teraz jak już wiesz, że masz w nas wsparcie, matura pójdzie z górki. SIO SIĘ UCZYĆ!
Nie ma za co :lol:
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Czarne knowania Emmy

109
Eldil pisze: Czy ta fala weny to prokrastynacja, żeby nie uczyć się do matury?
Uczę się, uczę, nie martw się Panicz o mą edukację. :P A i ostatnio nawet matmę załapałam, więc to raczej dobry znak.
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

Czarne knowania Emmy

111
79k całości, względnie wyględnej. Mam zagwozdkę co do prawdopodobieństwa jednej sceny, ale na razie ją zostawiam.
Za mną już 6 rozdziałów, przede mną - koncepcja na siódmy. Chyba nie jest źle. :)
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

Czarne knowania Emmy

112
Czarna Emma pisze: 79k całości, względnie wyględnej. Mam zagwozdkę co do prawdopodobieństwa jednej sceny, ale na razie ją zostawiam.
Za mną już 6 rozdziałów, przede mną - koncepcja na siódmy. Chyba nie jest źle. :)
Jestem pełna podziwu - matura plus pisanie powieści to niecodzienna kombinacja, trzymam kciuki :hug:

Czarne knowania Emmy

114
Czarna Emma pisze: Ciiichoj, nie mam matury!
Wiemy, że nie masz. I mamy nadzieję, że Ci tak nie zostanie.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”

R. Arnold

Czarne knowania Emmy

116
Czarna Emma pisze:
Eldil pisze:
Czarna Emma pisze: Ciiichoj, nie mam matury!
Wiemy, że nie masz. I mamy nadzieję, że Ci tak nie zostanie.
Zawsze mnie podbudujesz. :)
No ba :)
Plan wspierania Emmy:
- najbliższe 2-3 lata surowość i gonienie do nauki
- po OBRONIONYM licencjacie lekkie drgnięcie brwi w aprobacie
- potem znów surowość
- po OBRONIONEJ magisterce największa surowość i presja na doktorat
- w razie oparcia się presji bardzo źle maskowane rozczarowanie
- w razie OBRONIONEGO doktoratu, unikanie kontaktu, bo nie po to się dziecko tyle uczyło, żeby zadawać się z takimi obwiesiami jak ja. Chyba że doktorat byłby z resocjalizacji, albo z oligofrenopedagogiki :)

Prawda, że jestem bardzo wspierający? ;)

R. Arnold

Czarne knowania Emmy

119
Czarna Emma pisze: <idzide się użalać nad sobą>
Wracaj! Wcale Ci nie brak umiejętności.
(bo zawołam tego z navajką :P)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Czarne knowania Emmy

121
Sarah pisze: Navajka !!! Mogę ukraść?:) STRAAAAASZNIE mi się podoba )
ja nie wiem co to właściciel navajki ;)
jak będzie nauczał?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Wróć do „Maraton pisarski”