3
Matura i ostateczna próba? Chcesz mnie rozśmieszyć? Udało Ci się.

Poczekaj na studia wtedy pogadamy o ostatecznych próbach.

Witam fizyka.

Rydzyk fizyk.

No, witam.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
Nie powiedziałem ze jestem fizykiem tylko ze się nią interesuje i to konkretnym działem. A dokładniej załamywaniem przestrzeni i wszelkimi paradoksami.

Z przekonania wole kierunki humanistyczne.

Dla mnie matur jest obecnie ostateczną próbą. :)

Co do elektronu to ciężka sprawa. Może wogóle przez nie nie musi przechodzić? ;) Może zachowują się jak fala powietrza przy przekraczaniu granicy dźwięku?

Jak mówił Heisenberg niektórych rzeczy po prostu nie da się zmierzyć. Jak dla mnie skoro woda faluje to czemu nie elektrony?

5
Fizyka kwantowa i filozofia...?

Cholera. Gdzieś miałem te kule, ale gdzie...

Hmm.

Chyba tu. <przerzuca pudełka i kartony>

O, suszarka! Ale to nie na takich. Czekajcie...

Mam!

<podnosi tryumfalnie nabój do góry, potyka się i ląduje w kanalizacji>

Nic mi nie jest! To tylko ręka! I żebra... I noga... O, krwotok... Ale ładny kolorek...
Are you man enough to hold the gun?

7
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

8
<Próbuje coś wykrztusić, ale z powodu dławienia się śmiechem i załamywania się nie jest w stanie>

Ekhem... Matura ostatnią próbą? Studia ostatnią próbą? Kochani, ostatnia próba to będzie wtedy, jak Wasze dziecko osiągnie wiek nastu lat i na własnej skórze się przekonacie, jak wiele spieprzyliście przy wychowywaniu go;) A studia w karierze nie są żadną ostatnią próbą. Sztuką jest znaleźć po nich pracę i mieć na utrzymanie rodziny;) Ze spokojem, Kochani, ze spokojem:) My naprawdę nie mamy jeszcze żadnych problemów:)

Tak poza tym: witam;) Fizyką kwantową próbowali nas katować na studiach, ale polegli wobec naszych ściśle humanistycznych umysłów;) Zapamiętałam tylko ideę, że rzeczywistość zaczyna istnieć tylko dzięki obserwatorowi, bo wcześniej jest tylko zbiorem wszystkich możliwości;) Tak więc podziwiam pasję:)

życzę owocnej i przyjemnej pracy na tym forum. I uważaj na gościa z łopatą;)

Pozdrawiam

kognitywna

10
<z zakłopotaniem charakterystycznym dla osóbn, które nie dotarły jeszcze nawet do matury>

Tak, tego... Einstein górą. Zabawy z nim takoż. I... e... ten padół łez jest beznadziejny oraz...

Cześć.

11
Ekhem... Matura ostatnią próbą? Studia ostatnią próbą? Kochani, ostatnia próba to będzie wtedy, jak Wasze dziecko osiągnie wiek nastu lat i na własnej skórze się przekonacie, jak wiele spieprzyliście przy wychowywaniu go;)

Jejku, dobrze powiedziane, to jest dopiero wyzwanie i dochodzi do tego jeszcze wychowywanie żony, super wyzwanie :wink: .

A tak w ogóle: Dzień Dobry i powodzenia we wszystkich życiowych wyzwaniach.
Jak ja nie lubię początków. Czemu zawsze są takie trudne?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”