Wybaczcie, ze tak temat zakładam sobie bez pytania, nie bardzo wiedziałem gdzie o tym napisać, więc uprzejmie proszę o ewentualne dołączenie tego tam gdzie uznacie za stosowne.
Cieszę się, ze akurat trafiłem na Wery z powrotem w czasach TOPy, bo lubię krótkie formy i zawsze będę lubił. Wiem, ze na ten czas pojedynki są zawieszone i pewnie do nich Wery wróci po zakończeniu turnieju.
Ale chciałbym zaproponować zastanowienie się nad wdrożeniem innej formy zabawy.
Niektórym pewnie znane są tzw. konkursy spodenkowe na forum SFFIH (obecnie na Latającej Holerze). Konkursy te zdechły, ostatni się odbył bodajże we wrześniu 2017 roku. Zdechły, bo zdechło w narodzie forumowych zainteresowanie, zmalała ilość chętnych do pisania i komentowania. A na Wery duch wciąż czujny, może tu spróbować?
Formułka tej zabawy wygląda tak.
Jest temat (na początek rzuca go ADM). Każdy chętny pisze i wysyła do prowadzącego konkurs. Prowadzący wystawia i robi anonimową ankietę w temacie. Po zamknięciu ankiety ogłasza się autorstwo piszących i kto wygrał. Wygrywacz w nagrodę wymyśla nowy temat i prowadzi nowy konkurs (prowadzącym może być też ktoś z ADM, jeśli ADM by tak wolał.
Pod tekstami wolno komentować, nie wolno zdradzać wprost na co się głosowało. Autor może też głosować, ale fair play, nie może na swój. No i może komentować, byle nie zdradzać co napisał.
W ankiecie możnaby ustawić, że każdy może dać jeden głos, albo kilka (np. 3).
Dodatkowo oczywiście obowiązuje limit (np. 3,5k albo 5k znaków).
Zupełnie dodatkowo, by połączyć przyjemne z pożytecznym, można oprócz tematu i limitu dodać dodatkowy warunek, jakiś nakaz albo zakaz, by ta zabawa miała też walor ćwiczeń literackich. Warunki dodatkowe może wymyślać wygrywający, ale można to zostawić ADM.
Co wy na to?
Dla mnie te konkursy były zawsze intelektualnie stymulujące.
A po TOPie...
2Fajne. Można by równolegle to TOP'ów - co tylko oni mogą mieć zabawę?
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
A po TOPie...
4Chyba mnie przeceniasz

Niestety muszę zdementować.
Added in 4 minutes 33 seconds:
Chciałem nawet coś równolegle i w temacie napisać, ale nie skończyłem, nie mam pomysłu jak to ugryźć.
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
A po TOPie...
5Ja nie bardzo wiem, co to za zabawa dla nas, tyle bitew i textow, ze od tego oceniania śnią mi się cyferki zamiast cd mojej książki.
A wy chcecie zapakować np. 10 textow do jednej bitwy. Nawet 3k, kto to przeczyta?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
A po TOPie...
6Kruger, pomysł jest fajny, ale już wykonalny. Bitwy masowe są legalne, nakładanie bitewnych warunków specjalnych również. Po zakończeniu TOPY będziemy chcieli utrzymać... aktywność
Więc plany w zanadrzu są 
Natomiast jeśli Werylud zmasowanym piskiem oznajmi, że to, co zaproponowałeś chce - to pewnie też nikt nie będzie robił problemów.
G.

Natomiast jeśli Werylud zmasowanym piskiem oznajmi, że to, co zaproponowałeś chce - to pewnie też nikt nie będzie robił problemów.
G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
A po TOPie...
7Taak! <uskutecznia zmasowany pisk>
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
"Between the devil and the deep blue sea".
"Between the devil and the deep blue sea".
A po TOPie...
8Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
A po TOPie...
9Chyba jednak lepiej po. Mnie akurat emocje związane z TOPĄ zadowalają.
Oczywiście przyjemnie będzie też i coś napisać, dawno nie pisałem. Z rozrzewnieniem wspominam zabawę z forum SFFIH - co prawda pereł literatury tam nie stworzyłem, ale zostały po tym teksty, które przynajmniej mi się podobają, no i dzięki nim zaliczyłem swą jedyną publikację papierową. To, przynajmniej dla mnie, wyjątkowo stymulująca zabawa.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
A po TOPie...
10Konkurs daje masę materiału, do przeczytania uważnego, w całości, każdy tekst, czy mnie wciągnął, czy nie - to przecież konkurs, a my jesteśmy jurorami. Nie wiem, czy będzie mi się chciało bezpośrednio po konkursie przebijać przez kolejne bloki tekstu.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
R. Arnold
A po TOPie...
11Zamysł opiera się na uproszczonej ocenie. Jeśli już jest taki konkursik i mi się chce i mam czas to czytam. Nie analizuję jak nie wiadomo co, nie tworzę punktacji, po prostu subiektywnie oceniam, wskazuję co mi się podobało i szlus. Względnie komentuję teksty jeśli mam potrzebę.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
A po TOPie...
12Przepraszam, że podcinam skrzydła. Po prostu we własnym tylko imieniu mówię, że to dla mnie pewien ciężar. Miły, fajny, ale jednak. Dotąd czytałem tu od deski do deski tylko teksty, które przykuły moją uwagę. Konkurs wytworzył świetną atmosferę, przez którą czuję się zmobilizowany do zapoznania z każdym jednym tekstem, choćby był daleki od moich gustów. Podkreślam, to jest fajne, cieszę się, że tak jest - ale po konkursie zechcę odpocząć i wrócić do czytania tekstów miłych memu sercu i porzucania po paru linijkach reszty 

“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
R. Arnold
R. Arnold
Ależ walka! Co tu się wyprawia!?
13Autorze B - prowadzisz warsztaty może?
14P.Yonk, powinieneś jesienią być usatysfakcjonowany, choć być może nie do końca masz na myśli to, co się wydarzy. :batman:B pisze:Warsztaty? Na Wery? Cóż, to kwestia odpowiedniego dealu z Faraonem. A Faraon wie, jak się robi deale ze mną. I w ogóle dużo wie. On ma już chyba ze sześć głów! Jak on to wszystko ogarnia?![]()
Trzeba psocić, żeby szybciej minął czas do następnego Turnieju!

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
15To wiesz, ja wiem co mam na myśli. Co ty masz na myśli - tego nie wiem. A co Ty masz na myśli, że ja mam na myśli to już w ogóle...

Added in 1 minute 52 seconds:
Będzie czystka! Kto nie wstawia tekstów, nie czyta innych i nie weryfikuje, przynajmniej 1/5/3 na miesiąc – ban.