Ależ walka! Co tu się wyprawia!?

106

Latest post of the previous page:

Bitwa - jako całość - troszkę zawiodła, ale styl P trafia do mnie zawsze, i w każdej wersji.
Kubą Rozpruwaczem także.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

107
Ja nie zamierzam wypowiadać się na temat tekstów, ale chcę zwrócić na coś uwagę, jeśli chodzi o całą fazę grupową - tzn. na nierówność tematów. Przynajmniej z mojej perspektywy niektóre są takie, że trochę mnie uruchamiają, co jest ok, bo chyba powinny uruchamiać, a inne są takie, że czuję pustkę i czarną rozpacz. Stąd też całościowo może niektóre bitwy wypadają lepiej, a inne gorzej. W każdym razie wg mnie bitwy są przez to między sobą nieporównywalne. Nie wiem, czy to tylko moje spostrzeżenie, ale dla mnie niektóre tematy są po prostu słabe. A może to tylko autorzy są słabi. :P
Dzwoń po posiłki!

109
Chii pisze: tzn. na nierówność tematów. Przynajmniej z mojej perspektywy niektóre są takie, że trochę mnie uruchamiają, co jest ok, bo chyba powinny uruchamiać, a inne są takie, że czuję pustkę i czarną rozpacz. Stąd też całościowo może niektóre bitwy wypadają lepiej, a inne gorzej. W każdym razie wg mnie bitwy są przez to między sobą nieporównywalne. Nie wiem, czy to tylko moje spostrzeżenie, ale dla mnie niektóre tematy są po prostu słabe. A może to tylko autorzy są słabi.
mam to samo odczucie, tematy są bardzo hermetyczne, jakby wynikające z poetyki jednego określonego autora i jego sposobu myślenia, jak hasła do krzyżówki; lepsze byłyby tematy bardziej ogólne, krótkie, otwierające szerokie możliwości, typu np.: Szafa, Pociąg, Ten dzień, Ogród, We mgle, Wizyta itp.

111
Dla mnie one nie są specjalnie poetycko zakręcone - no, może niektóre. Nie widzę problemu w tym, że są długie, krótkie, poetyckie, proste czy cokolwiek, tylko w tym, że są bardzo nierówne pomiędzy grupami. I przez tą nierówność jedni mają ładną okazję, aby się wykazać, a drudzy taką sobie. No i w pewnym sensie narzucają trochę jakąś tam specyficzną poetykę. Ale może się czepiam. :P Mam jakiś zgrzyt z tymi tematami. Tylko niektóre sprawiłyby, że w ogóle bym się zainteresowała tekstami realizującymi dany temat.
Dzwoń po posiłki!

114
Isabel pisze: Dla zawodników najlepiej by było, jakby każdy pisał w danej rundzie na ten sam temat - tylko dla oceniających już gorzej, bardziej monotonnie...
No i 16 tekstów na raz, albo ułatwienie dla piszących później.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

118
Autorzy tematów w Fazie Grupowej:

Bitwa nr 1 - Lan
Bitwa nr 2 - Lan
Bitwa nr 3 - Lan
Bitwa nr 4 - Lan
Bitwa nr 5 - Faraon
Bitwa nr 6 - Navajero
Bitwa nr 7 - Navajero
Bitwa nr 8 - Lan

(właśnie podliczam Bitwę nr 6, za ok. godzinę wyniki)

Added in 40 minutes 50 seconds:
Przypominajka: jutro koniec Bitwy nr 7! Mamy tylko 4 oceny, a celujemy w minimum 10 zawsze - proszę punktować. :batman:

Added in 1 hour 20 minutes 33 seconds:
Wyjaśnienie:
2. F = 319 + 175 = 494 / 676 | 19.94 + 17.50 = 37.44 / 52.00 [oczekiwanie na koniec drugiej rundy]
3. G = 288 + 201 = 489 / 676 | 18.00 + 20.10 = 38.10 / 52.00 BARAŻE
Proszę zauważyć: matematycznie jest to nawet ciekawe (większa suma F, większa średnia G - pytanie do naszych WeryMaturzystów: dlaczego? :twisted: ).
Wcześniej zakładałem podawanie samych sum, średnie wprowadziłem do wyboru "lepszych drugich miejsc" i dla wielbicieli statystyk. Kolejność w tabeli jest ustalana właśnie od największej do najmniejszej liczby punktów.
fragment Rozmowy o ToPA2018 pisze:Punkty z obu rund sumują się, dając zwycięzcom z każdej grupy bezpośredni awans do ćwierćfinałów.
Za F przemawia także zwycięstwo w Rundzie 1. Było blisko co prawda, aby to nie wystarczyło (brawa za pościG), ale jednak to F czeka na koniec Rundy 2., kiedy po publikacji tabel odejmę punkty od zawodników i wtedy porównam średnie ocen.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”