Niedyskrecje Faraona

16

Latest post of the previous page:

Ja tylko tak chciałam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem tych wszystkich analiz i tego, jak Eldilowi się chce. Bo mi by się kompletnie nie chciało. :P Co też rzuca na Eldila poważne podejrzenia, że bierze udział w TOPA. Bo jeśli by nie brał, to na pewno by mu się tak nie chciało. Ale ogólnie to propsy. :)
Dzwoń po posiłki!

Niedyskrecje Faraona

18
Chii pisze: Ja tylko tak chciałam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem tych wszystkich analiz i tego, jak Eldilowi się chce.
Dziękuję :oops:
Chii pisze: Co też rzuca na Eldila poważne podejrzenia, że bierze udział w TOPA.
  • Oczywiście! To ja, Le.... ekhm... Faraon. Znudziło mi się zmienianie nicków i teraz się klonuję :batman: Dlatego wiem wszystko, sączę tę wiedzę kiedy mam kaprys i sam ze sobą dyskutuję. Nazwałem się Lokim i oto ja - mistrz zamieszania :lol:
  • Oczywiście! Jestem współorganizatorem. Dlatego Was rozkręcam i wiem więcej niż inni :twisted: I dlatego mi zależy - w końcu ToPA, od początku do końca, to moje dziecko. (Tak, wiem, z Faraonem. I Rubią. I paroma innymi osobami których udział też się po drodze wydał. Nie czepiajcie się :P )
  • Oczywiście! Jestem uczestnikiem. Dlatego niczego nie wiem, ale mocno wypatruję :shock: Jak coś wypatrzę, to będę miał większe szanse wygrać. Jak się tą wiedzą podzielę, to inni będą mieli... hm... :-| No prosiłem, żeby się nie czepiać, czy wszystko musi być takie przemyślane? :roll:
  • Oczywiście! Wreszcie ktoś zauważył, że nadawałbym się do konkursu! Mogli mnie wziąć. Za krótko jestem? Za charakterystycznie piszę? Za duże braki? :( Nawet pożalić się nie można, bo nieuczestniczenie też jest tajemnicą. Zostaje mi tylko kibicowanie i sprawianie wrażenia ;(
  • Oczywiście! Jestem niespodzianką Faraona, przygotowującym... ale o tym sza! ;) Dlatego Faraon informuje mnie na bieżąco 8)
  • Ketchup :)
(Niepotrzebne skreślić)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

19
Faraon pisze: Najdokładniej można zagłosować na takie sposoby:
1. C +1
G +1
Gdyby się kto zastanawiał, "co autor miał na myśli" to - prawdopodobnie - znaczy, że można zaznaczyć obu na raz. I wyjdzie nam, niezależnie od kolejności zaznaczania ;)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

20
W ćwierćfinałach dojdzie ekipa Czterech Jeźdźców Apokalipsy, ukryta na razie pod wykrzyknikami. Wojna, Zaraza, Głód i Śmierć przyjdą i wykończą ;)

Co się za nimi kryje?
  • - Uczestnicy U, W, Y i Z? Miałoby to sens, w końcu niby dlaczego Faraon miałby się ograniczać jakąś konkretną liczbą - wziął sobie cały alfabet :D
    - A może to zapowiedziane gatunki, z którymi mają się zmierzyć czwartaki? :D
W pierwszym wypadku moja teoria, że żaden z tych, którzy wyruszyli do Ziemi Obiecanej, nie ujrzy jej, a dotrze dopiero kolejne pokolenie wyrosłe na pustyni, nabiera ogromnego prawdopodobieństwa :D (A wtedy niech się zawstydzi, kto nie wierzył w mój geniusz :D ).

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

21
26 maja 2018:
Eldil pisze: Obstawiam, że w ćwiartce będą fioletowi za konkurencje
01 cze 2018:
Faraon pisze: A ja mam takie pytanko: jeśli mielibyście taką możliwość, to z którym Pisarzem zmierzylibyście się w bitwie i dlaczego?
To jakbyście nie byli świadomi, jaki geniusz we mnie drzemie ;) (i lepiej nie budzić :D )

TU WAŻNE:
Faraon pisze: ĆWIERĆFINAŁY
para _ & _ v !
para _ & _ v !
para _ & _ v !
para _ & _ v !

Ćwierćfinaliści:
A, B, E, F, J, P, zwycięzca Bitwy nr 11, zwycięzca Bitwy nr 12.
oraz...
1. Pierwsza myśl - Faraon powrzuca ich w pary? Osiem osób z eliminacji, kolejnych ośmiu z tajemniczego "oraz..." i mamy cztery bitwy 2 vs 2 ;) Gotowi na zmianę gry na drużynową? :lol: Nie sądzę, ale w końcu
Faraon pisze: to nie będzie zwykłe 1 v 1
Inne możliwości. Wróćmy do słów:
Faraon pisze: z którym Pisarzem zmierzylibyście się w bitwie?
2. Na pewno (hmm... czy ja mówiąc o ToPA użyłem słów "na pewno"? ;) ) fioletowi nie będą w pozycji samodzielnych graczy. A może? ;) Każda bitwa to wtedy Uczestnik vs / & Uczestnik vs Fioletowy...
3. Każdy dostanie osobistego trenera w postaci fioletowego? Byłyby pary Uczestnik & Fioletowy vs. Uczestnik & Fioletowy. Może to znaczy "to nie będzie zwykłe 1 v 1"? Ktoś wie, czy Faraon lubi Voice of Poland? :D
4. Pisarz nie musi być naszym fioletowym. Po prostu czwartaki mogą dostać po nazwisku jakiegoś pisarza (albo nawet po fragmencie tekstu) i się dopasować. (To jeśli Faraon nie lubi Voice of Poland ;) )

Poza tym przypomnę:
Faraon pisze: W 1/4 będą narzucone gatunki.

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

22
Fioletowi jako osobiści trenerzy uczestników to piękna sprawa, ale czy realna? ;)
Inna możliwość obecności fioletowych w ToPA - opiekunowie bitwy. Nikt by im wtedy nie zawracał głowy masą korespondencji w obie strony nad np. redakcją. Podaliby temat "swojej" bitwy, gatunek, kryteria, (może jakiś własny tekst do pociągnięcia dalej) i mieliby spokój.
Także słowa Faraona:
Faraon pisze:z którym Pisarzem zmierzylibyście się
wskazują, że fioletowi będą tu raczej jako "wrogowie", niż jako "przyjaciele" :)

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

23
Faraon pisze: 3 z 4 Pisarzy miåło wcześniej inny Kolor, a czwarty jest związany z poprzednią edycją ToPA.
Panie miały nadzieję na parytet ostatnio, teraz się udało. :)
Mamy (pół)oficjalne potwierdzenie, że będą jacyś pisarze. Można pozgadywać którzy. I w jakiej roli.
2 kobiety (co najmniej).
3 zmieniało kolor. Którzy? Ithilhin?
Jaki fioletowy był w poprzednim ToPA?

å nie wiem, jakim cudem można to wpisać zamiast małego a. Podejrzewam, że to specjalnie. Ale bez treści, tylko ze złośliwości, żebym się zagotował zastanawiając, co to znaczy :P

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

26
Faraon pisze: ancepa, wybierz 2 z tej trójki.
tłumaczę: "Wybierz drugą z tej trójki" ;) - Znaczy dorapa

Faraon_edit: "Dwójkę wybierz" albo: "ithi/dorapa/uthModar" <- skreśl jeden nick i zostanie połowa Fioletowej Drużyny . :) Ta pułapka już chyba z przyzwyczajenia, bo nieplanowana.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Niedyskrecje Faraona

28
Eldil pisze: 2. Na pewno (hmm... czy ja mówiąc o ToPA użyłem słów "na pewno"? ) fioletowi nie będą w pozycji samodzielnych graczy. A może? Każda bitwa to wtedy Uczestnik vs / & Uczestnik vs Fioletowy...
Faraon pisze: Będą to bitwy 2 v 1, w których zadaniem każdej pary będzie uzbieranie większej sumy punktów, niż podwojona ilość punktów Pisarza.
Możliwość o której wspominałem tylko "z kronikarskiego obowiązku", okazała się tą prawdziwą. Emocje pewnie będą większe ;)

Przypomniała mi się rozmowa z Godhandem nt. poziomu graczy i sensownej oceny. Godhand upierał się wtedy, że los nie ma żadnego znaczenia. I czyje teraz na wierzchu? :D
Nie tylko poziom graczy będzie miał znaczenie w dostaniu się do połówki, ale i kogo się dostanie do pary. I jakiego fioletowego :) Ślepy los, panie Godhand, ślepy los. Albo ręka boska :D

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

30
Faraon pisze: Dobrze, God, i jeszcze która z klawych Pań była tu kiedyś Czarna? :)
Jeśli Dorapa jest odgadnięta, a uznaję, że jest :) to na moją głowę może to być tylko Łasic :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”