Miłość na kruchym spodzie

16

Latest post of the previous page:

Nie znam się ale do mnie trafia.
Splecione nogi - subtelne :-)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

17
Każdy komentarz mnie cieszy.
Cieszy mnie obecność każdego użytkownika, który poświęci swój czas i zechce przeczytać tych kilka wersów. Nawet jeśli nie spodoba mu się to co czyta.
Ale Twój Misieq79, cieszy mnie szczególnie :)
Bo trafić w osobę, która nie czyta poezji - to największa nagroda ! :)
Dziękuję dziękuję dziękuję
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

18
Sarah, Czasem czytam ale rzadko się udzielam. Bo się nie znam :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

22
Ładny wiersz. Ciekawe i trafne porównanie do robienia ciasta. Już sam tytuł przyciągnął moją uwagę i się nie rozczarowałam. :)
„Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.” – Stephen King

24
Ładne.
Ale splecione nogi, choć jak najbardziej budują obraz i pasują klimatycznie, nie pasują mi językowo. Juliahof pisała w uwagach o tym, ze to nie gra z wcześniejszą garścią uśmiechu, tak. A mnie to nie gra z całością, bo całość jest jak garść uśmiechu a noga jak to noga, jest do bólu prozaiczna i przyziemna. A splecione nocą nogi wcale nie są przyziemne.
Ja wiem, bo niektórzy piszą, ze ten przyziemny kontrapunkt jest pozytywny, no więc to moja opinia i mój jednostkowy odbiór - dla mnie nie jest, wolałbym bez przyziemności, bo ja tu czytam, fruwam pod obłokami i mnie nagle "nogi" ściągają na twarde klify.

Poszukałbym czegoś jak to zastąpić, by podciągnąć ten wers dwa punkty w kierunku poetyckiego klimatu całości. Mnie na szybko nic nie przychodzi do głowy, ale może by się coś dało.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy

27
Ładny, napisany zrozumiałymi wersami utwór o, wbrew pozorom, wcale nie takich łatwych, prostych sprawach. Utwór o miłości oraz tej drugiej osobie - o wspólnym szczęściu, mimo zakalców i upływu spędzonych razem lat. A splecione nogi, jakże subtelnie przywołane, są równie ważne jak 'rozmowy o niczym'. Propsy.

30
"zakalec
posypany grubą warstwą
namiętności i szaleństwa"

to moje ulubione ciasto.

Lubię skubać go tu i ówdzie zjadając go z kapiącym po brodzie mlekiem i kawą jaka dodaje mi śmiałości.

Wiersz pełen dobrej jakości poetyckiej mąki, erotycznych rodzynek, kruchej posypki z czułości i foremki jaka nadaje mu apetycznego kształtu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”