Plebiscyty ToPA2018

1
Bądźcie uważni, ostatecznie wyłonimy zdobywców:
  • Pucharu
  • II miejsca na Podium
  • III miejsca na Podium
  • Nagrody Publiczności: Tekst Turnieju
  • Nagrody Publiczności: Zawodnik Turnieju
  • Nagrody Publiczności: Cytat Turnieju
  • Nagrody Publiczności: Indywidualne*
*Jeśli masz ochotę zadeklarować radośnie: Za to masz u mnie czekoladę / :piwo: / :wp: :!: , to dobre miejsce. :mrgreen:
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Plebiscyty ToPA2018

2
Faraon pisze: *Jeśli masz ochotę zadeklarować radośnie: Za to masz u mnie czekoladę / / , to dobre miejsce.
Nikt nic, to może ja (mam nadzieję, że Autorom komentarzy też można).

Belfast. Zimny. Albo nawet kilka.

Za ten komentarz:
WeryZacnyRecenzent4 pisze:Tekst być może nawet napisany dobrze, ale nie potrafiłem zaangażować emocji i wyobraźni. Nie wciągnął mnie i być może jest to z krzywdą dla autora, który wie jak pisać, ale nie wie jak pisać dla mnie - stąd niższe noty w subiektywnych wrażeniach.
G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Plebiscyty ToPA2018

4
OFICJALNA NAGRODA DLA NAJBARDZIEJ WYTRWAŁEGO POSZUKIWACZA :
DLA ELDILA !!!
:waryjaci: :waryjaci:

Sponsoruję mu bon do Gandalfa o równowartości głównej wygranej w turnieju!
Jest tego wart !
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Plebiscyty ToPA2018

5
WeryKlawejRecenzentce1 z bitwy nr 15, funduję "Drogę" Cormaca Macarthy'ego, bo tak szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów ;) ) musi zostać czymś zrównoważony.

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Plebiscyty ToPA2018

6
Godhand pisze:WeryKlawejRecenzentce1 z bitwy nr 15, funduję "Drogę" Cormaca Macarthy'ego, bo tak szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów ;) ) musi zostać czymś zrównoważony.
G.
Nie mam nic do tego co i komu chcesz ufundować :) Ale możesz wskazać gdzie SzalonaRecenzen(tka)1 stosuje "szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów)"? Ciekawość mnie zżera :) Jej oceny nie są dalekie od dużej części innych ocen.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Plebiscyty ToPA2018

7
P.Yonk pisze:
Godhand pisze:WeryKlawejRecenzentce1 z bitwy nr 15, funduję "Drogę" Cormaca Macarthy'ego, bo tak szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów ;) ) musi zostać czymś zrównoważony.
G.
Nie mam nic do tego co i komu chcesz ufundować :) Ale możesz wskazać gdzie SzalonaRecenzen(tka)1 stosuje "szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów)"? Ciekawość mnie zżera :) Jej oceny nie są dalekie od dużej części innych ocen.
Mówisz o ocenie nr 4 w tej bitwie? Na pewno?

G.

Plebiscyty ToPA2018

8
Godhand pisze:WeryKlawejRecenzentce1
Godhand pisze:Mówisz o ocenie nr 4 w tej bitwie? Na pewno?
Added in 4 minutes 11 seconds:
Dopiero teraz zauważyłem, że Faraon rozdzielił Recenzentów od Recenzentek. Moja nieuwaga. :D
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Plebiscyty ToPA2018

9
Oceny ocenami, ale to jest ciekawe:
WeryZacnyRecenzent1 pisze: Kategoria 5. Subiektywne wrażenia
Tekst I: 3
Uzasadnienie: Niestety tekst mi się nie podobał. Ani pomysł/koncepcja, ani wykonanie mnie nie urzekły. Nie spełnia wymogów gatunku.
Tekst II: 5
Uzasadnienie: Najsolidniejszy i wypełniający wymogi gatunku jako jedyny, za to ostatnie +1.
Tekst III: 3
Uzasadnienie: Napisany chyba najciekawiej, za to forma i pomysł to wywinięcie się z wymogu sensacji/kryminału.
Czym się różni gatunek sensacji od gatunku kryminału?
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

Plebiscyty ToPA2018

11
uniwers pisze:Czym się różni gatunek sensacji od gatunku kryminału?
Mniej więcej tym, czym MacLean, Ludlum czy inny Follett, od Christie i Chandlera.

W kryminale osią fabuły jest zbrodnia i śledztwo prowadzące do jej wyjaśnienia. W sensacji spektrum poruszanych aspektów jest dużo szersze, a sposób prowadzenia akcji chyba szybszy.
Ale pewności nie mam :)

G.

I to nie ten temat, trzeba będzie przenieść do rozmów o TOPIE.

Plebiscyty ToPA2018

13
Plus wymiar: w kryminale bardzie jednostkowy (choć nie zawsze i np. w skandynawskich kundlach pojawił się wymiar społeczny), w sensacji właśnie bardzo często społeczny, politycznie międzynarodowy, etc. - jeśli nawet osią fabuły jest polowanie na jednostkę (Dzień Szakala).

Ale Uni to wie, on się droczy, jak podejrzewam :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Plebiscyty ToPA2018

14
Romecki pisze:Ale Uni to wie, on się droczy, jak podejrzewam :)
No to się dałem wmanewrować, bo odebrałem jako szczere pytanie :)

G.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty”