- Pucharu
- II miejsca na Podium
- III miejsca na Podium
- Nagrody Publiczności: Tekst Turnieju
- Nagrody Publiczności: Zawodnik Turnieju
- Nagrody Publiczności: Cytat Turnieju
- Nagrody Publiczności: Indywidualne*

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Nikt nic, to może ja (mam nadzieję, że Autorom komentarzy też można).
G.WeryZacnyRecenzent4 pisze:Tekst być może nawet napisany dobrze, ale nie potrafiłem zaangażować emocji i wyobraźni. Nie wciągnął mnie i być może jest to z krzywdą dla autora, który wie jak pisać, ale nie wie jak pisać dla mnie - stąd niższe noty w subiektywnych wrażeniach.
Chyba nie zaczną.Pozdrowienia od Ćwierćfinalistki pisze:Na autora O oczekuje po zakończeniu Turnieju czekolada od Tajemniczej Wielbicielki.
PS. Mam nadzieję, że w Giełdzie Nicków nie zaczną tropić także Weryrecenzentów?
Nie mam nic do tego co i komu chcesz ufundowaćGodhand pisze:WeryKlawejRecenzentce1 z bitwy nr 15, funduję "Drogę" Cormaca Macarthy'ego, bo tak szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów) musi zostać czymś zrównoważony.
G.
Mówisz o ocenie nr 4 w tej bitwie? Na pewno?P.Yonk pisze:Nie mam nic do tego co i komu chcesz ufundowaćGodhand pisze:WeryKlawejRecenzentce1 z bitwy nr 15, funduję "Drogę" Cormaca Macarthy'ego, bo tak szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów) musi zostać czymś zrównoważony.
G.Ale możesz wskazać gdzie SzalonaRecenzen(tka)1 stosuje "szalony optymizm w ocenach (stojący w opozycji do faktów)"? Ciekawość mnie zżera
Jej oceny nie są dalekie od dużej części innych ocen.
Godhand pisze:WeryKlawejRecenzentce1
Added in 4 minutes 11 seconds:Godhand pisze:Mówisz o ocenie nr 4 w tej bitwie? Na pewno?
Czym się różni gatunek sensacji od gatunku kryminału?WeryZacnyRecenzent1 pisze: Kategoria 5. Subiektywne wrażenia
Tekst I: 3
Uzasadnienie: Niestety tekst mi się nie podobał. Ani pomysł/koncepcja, ani wykonanie mnie nie urzekły. Nie spełnia wymogów gatunku.
Tekst II: 5
Uzasadnienie: Najsolidniejszy i wypełniający wymogi gatunku jako jedyny, za to ostatnie +1.
Tekst III: 3
Uzasadnienie: Napisany chyba najciekawiej, za to forma i pomysł to wywinięcie się z wymogu sensacji/kryminału.
Serio nie wiesz?uniwers pisze:Czym się różni gatunek sensacji od gatunku kryminału?
Mniej więcej tym, czym MacLean, Ludlum czy inny Follett, od Christie i Chandlera.uniwers pisze:Czym się różni gatunek sensacji od gatunku kryminału?
No to się dałem wmanewrować, bo odebrałem jako szczere pytanieRomecki pisze:Ale Uni to wie, on się droczy, jak podejrzewam