Witojcie :)

1
Witam :)

Jestem z urodzenia, wychowania i kultury góralem o nieposkromionej chęci przeżywania życia w sposób pełen mojej "góralskiej ślebody", a próby spisywania tego co mi tam w duszy gra dodają mi skrzydeł.

Kalendarzowo jestem starszakiem, mentalnie średniakiem, a duchowo maluchem.

Czterdzieści lat minęło prawie 10 lat temu, a ja nadal odnajduję radość w przemierzaniu na motocyklu setek kilometrów w poszukiwaniu straconego czasu. Cenię sobie wagary z pracy do parku i zaczytywanie się tam w słowach moich ulubionych pisarzy i poetów. Uwielbiam galopowanie z błędnym wzrokiem przez pola i łąki, szusowaniu po moich i nie moich górach i rowerowych wyprawa w nieznane. Mam uśmiech jaki rozjaśnia me lica gdy delektuję się ulubioną kawą. Mam nadal jeszcze kilka sprawa do zrealizowania by móc poczuć się wreszcie człowiekiem, a nie tylko homo sapiens. Stawiam kroki tam gdzie innym nie wypada i biegam mentalnie tam gdzie zakazane. Nie zakładam gombrowiczowskich masek i nie zmieniam się w zależności od potrzeby w Stalowego Rycerza, Wertera, Argonautę, lub Skrybę.

Oczywiście, że męczy owo wieczne udowadnianie sobie, że w wieku 49 lat nadal jestem młodym źrebaczkiem; bolą mnie gnaty jak schodzę z motocykla; konie mnie wkurzają bo te ze stadniny to śmierdzące lenie, którym się nie chce cwałować; książki - kocham miłością permanentną - to fakt, ale nie czytam od kilkunastu tygodni bo muszę kupić sobie okulary do czytania, a nie mam czasu; a na rowerze w tym roku jeździłem tylko trochę.

To-masz
Fraszki to wszytko, cokolwiek myślemy; Fraszki to wszytko, cokolwiek czyniemy". Jan Kochanowski

4
Tomaso69 pisze: Oczywiście, że męczy owo wieczne udowadnianie sobie, że w wieku 49 lat nadal jestem młodym źrebaczkiem
To bardzo dobry wiek :)) Dla źrebaka:))
Witaj, baw się tu dobrze i kup okulary !!!!:))))
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

6
Witaj!
Mnie w wieku prawie 30 lat (jeszcze 29, za
2 tygodnie urodziny :)) też wszytsko boli od noszenia 10kg dziecka :)

Na motocyklu jeszcze 2 lata temu jeździłam, jednak zrezygnowałam ze względów bezpieczeństwa.

8
Tomaso69 pisze: Czterdzieści lat minęło prawie 10 lat temu, a ja nadal odnajduję radość w przemierzaniu na motocyklu setek kilometrów w poszukiwaniu straconego czasu.
Ruin z Jackiem Łukawskim zacierają ręce :)
Tomaso69 pisze: szusowaniu po moich i nie moich górach i rowerowych wyprawa w nieznane
Ithulu i uniwers zacierają ręce :)

Dużo plusów nabiłeś, góralu. Rozgość się.
Tomaso69 pisze:Stawiam kroki tam gdzie innym nie wypada i biegam mentalnie tam gdzie zakazane.
To jest fajne.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

10
mrs.durst1 pisze: Witaj!
Mnie w wieku prawie 30 lat (jeszcze 29, za
2 tygodnie urodziny :)) też wszytsko boli od noszenia 10kg dziecka :)

Na motocyklu jeszcze 2 lata temu jeździłam, jednak zrezygnowałam ze względów bezpieczeństwa.

motocyklistką zostaje się, jak śpiewają Wilki : "Na zawsze i na wieczność" dlatego cytując ich dalej :

"Uczyńmy z życia święto
By będąc tu przez chwilę
Wszystko zapamiętać
Nasza droga nigdy się nie skończy"

Więc do zobaczenia na drodze za kilka lat, a dzisiaj "lewa noga w górę" jak mawiamy wśród braci motocyklowej :)

Added in 2 minutes 24 seconds:
ithilhin pisze: Dzień dobry Tomku :)
Dzień dobry M :) "się tu" zalogowałem za namową owej Osoby :)
Fraszki to wszytko, cokolwiek myślemy; Fraszki to wszytko, cokolwiek czyniemy". Jan Kochanowski

13
Gorgiasz pisze:
w poszukiwaniu straconego czasu.
Oj, oj, postawiłem uszy do góry. :roll:
jestem dzisiaj w górach i po tak miłym mnie tu przyjęciu wszystko we mnie mi się jakoś tak do tych gór wygórowało ;)

14
Ithi to "M"???? (fanka Bonda) ;)
A poważniej, to witaj :) Gryziemy i dusimy ofiary w dni nieparzyste w czasie pełni i w parzyste od 22:00 do 24:00 tydzień przed nowiem. Poza tym jesteśmy mili i zawsze gotowi do pomocy :D
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

15
iris pisze: A poważniej, to witaj Gryziemy i dusimy ofiary w dni nieparzyste w czasie pełni i w parzyste od 22:00 do 24:00 tydzień przed nowiem. Poza tym jesteśmy mili i zawsze gotowi do pomocy
padłam! :lol: :lol:

Cześć, Tomku! Mam nadzieję, że zadomowisz się u nas na dłużej.
„Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.” – Stephen King
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”