Przybyłem poszerzać swoje horyzonty, mianowicie... uwielbiam chodzić w kółko - wtedy wymyślam różne dziwne rzeczy. Niektóre z nich są tak głupie, że na ich podstawie można by napisać książkę. Ostatnio do głowy wpadła mi idea niedorzeczna, acz dziwnie kusząca, by faktycznie zapisać swoje fantazje i, o zgrozo, pochwalić się nimi innym! Tak oto jestem, chciałbym napisać powieść i to nie jedną, ale wiem, że brakuje mi umiejętności, zacznę więc odrobinę skromniej od opowiadań. To może być trudne, bo ciężko zakończyć pomysł na etapie opowieści, gdy krążąc tam i z powrotem niewielki koncept błyskawicznie rośnie do miar powieści. Prawdopodobnie będę skrobał coś o tematyce fantasy z dużą dozą ponurego realizmu, tajemnicy i teorii spiskowych.
Gdy nie zajmuję się chodzeniem w kółko, studiuję informatykę. Zamierzam zostać programistą, lecz chcę też nauczyć się obróbki graficznej, modelowania 3d, rysowania (... i wielu innych, ale na razie tylko w te się angażuje).
Liczę na to, że znajdą się tu ludzie na tyle mili, by przeczytać moje wypociny i wskazać, nad czym powinienem popracować.
Cześć!
3Marek Hłasko napisał : „Człowiek nie potrafi ocenić swoich błędów tak długo, jak opowiadanie leży w szufladzie biurka; trzeba je opublikować i zacząć wstydzić się za nie; to jest jedyna możliwość nauczenia się czegokolwiek na przyszłość.” zatem publikuj bo to idealne miejsce ku jak to stwierdziłeś : "poszerzeniu horyzontów"
To-masz

To-masz
Fraszki to wszytko, cokolwiek myślemy; Fraszki to wszytko, cokolwiek czyniemy". Jan Kochanowski
Cześć!
5Witaj
Opka to dobry początek i wielu tutaj znajdziesz, którzy znają się na rzeczy. I nie lubimy słowa "wypociny" w odniesieniu do własnej twórczości
Baw się dobrze!

„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Cześć!
8Jejciu, ile świeżynek.
Witaj krążowniku.
Witaj krążowniku.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Cześć!
9@Tomaso69
Ciekawy cytat, z autopsji odnośnie do ogólnie życia dodam tylko, że im owe pomyłki są bardziej żenujące, tym, o dziwo, lepiej. Wypalają się w pamięci, ciągle o sobie przypominają - zmniejsza się szansa, że dopuścimy się ich ponownie.
@iris
Jeszcze nawet nie zacząłem, ale właśnie jako wypociny wyobrażam sobie swoje pierwsze opowiadania. Mam jednak nadzieję, że szybko nabiorę wprawy w pisaniu.
@Gorgiasz
Jest związany bardziej z ruchem okrężnym niż okrętami.
Zapewne Cię rozczaruję, ale marynarka wojenna całkowicie odbiega od moich zainteresowań. Poczytałbym o niej, ale raczej ze względu na "genialnych strategów japońskich", którzy kiedyś mi się obili o uszy. Jestem ciekawy, czym sobie zasłużyli na to, że dzisiaj się tak o nich mówi. Może jeszcze coś fikcyjnego o piratach/bitwach morskich za czasów, gdy używano już ognia greckiego, ale przed armatami. Moim zdaniem to idealny setting na ciekawą historię.
Ciekawy cytat, z autopsji odnośnie do ogólnie życia dodam tylko, że im owe pomyłki są bardziej żenujące, tym, o dziwo, lepiej. Wypalają się w pamięci, ciągle o sobie przypominają - zmniejsza się szansa, że dopuścimy się ich ponownie.
@iris
Jeszcze nawet nie zacząłem, ale właśnie jako wypociny wyobrażam sobie swoje pierwsze opowiadania. Mam jednak nadzieję, że szybko nabiorę wprawy w pisaniu.
@Gorgiasz
Jest związany bardziej z ruchem okrężnym niż okrętami.
Zapewne Cię rozczaruję, ale marynarka wojenna całkowicie odbiega od moich zainteresowań. Poczytałbym o niej, ale raczej ze względu na "genialnych strategów japońskich", którzy kiedyś mi się obili o uszy. Jestem ciekawy, czym sobie zasłużyli na to, że dzisiaj się tak o nich mówi. Może jeszcze coś fikcyjnego o piratach/bitwach morskich za czasów, gdy używano już ognia greckiego, ale przed armatami. Moim zdaniem to idealny setting na ciekawą historię.
Cześć!
12Krążownik, jak klikniesz na nazwę użytkownika, do którego chcesz się zwrócić i wybierzesz "Refer by username", automatycznie się wyświetli w poście. Jeśli chcesz zacytować wypowiedź, w prawym górnym rogu każdego posta jest symbol cudzysłowu - klikniesz i z automatu się cytuje 

„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Cześć!
14O, a ja się jeszcze chyba nie przywitałam.
Cześć!
Cześć!

Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.
Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/
F. K.
Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/