Giełda nicków

286

Latest post of the previous page:

Będę tu sobie wklejał na bieżąco, żeby nie umknęło ;)

Lewy górny róg: To fragment, na którym jest nimfa Dafne, ten obraz jest też na okładce płyty "Muzyka starożytna" Johanna Josepha Fuxa. Skojarzenie z samotnością oczywiste, jeśli wziąć pod uwagę główną bohaterkę.

(edit - Rubia mówi, że to wcale nie musi być Dafne :( )

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Giełda nicków

287
Prawa góra - nie odcyfruję tego faszystowskiego gotyku, ale to chyba trzech muszkieterów, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Giełda nicków

289
Aktegev pisze: Ariadna (Sebastiano Ricci 1713)
Mistrz! :)

Ok, mamy Ariadnę i złotą nić (Nić Ariadny?)

Na obrazku z końmi jest prawie na pewno polowanie, bo jedna z linijek tekstu mówi : "jakby walczyłeś i polowałeś"

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Giełda nicków

292
Faraon pisze:a słowa są liczbą.
Sonet VIII Szekspira w tłumaczeniu Słomczyńskiego pisze:A pieśń bezsłowna w jeden głos się zlewa
I "W samotności nikim będziesz" śpiewa.
(dzięki za trop Aktagev)

G.

Giełda nicków

293
B pisze:Zaraz... K to ravva? To znaczy, że ona w wątku "Co tu się wyprawia?" sama sobie kubełek wody na głowę wylała?

autor: ravva » sob 28 kwie 2018, 08:59
Pewnie K pisal na kolanie, na godzinę przed terminem. Co za niepowazne podejście do konkursu.

W tym Turnieju naprawdę niczego nie można być pewnym. Nie ufaj nikomu! Nawet (zwłaszcza!) sobie! :)
:roll:
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Giełda nicków

298
Faraon pisze:
B pisze:Zaraz... K to ravva? To znaczy, że ona w wątku "Co tu się wyprawia?" sama sobie kubełek wody na głowę wylała?

autor: ravva » sob 28 kwie 2018, 08:59
Pewnie K pisal na kolanie, na godzinę przed terminem. Co za niepowazne podejście do konkursu.

W tym Turnieju naprawdę niczego nie można być pewnym. Nie ufaj nikomu! Nawet (zwłaszcza!) sobie! :)
:roll:
to wszystko wina jarka, bo krzyczał, że terminy i wazny turniej. ja nawet pisac nie chcialam, mówilam, ze nie umiem!
<płacze>
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Giełda nicków

300
Nić - sieć - materiał/płótno

Może tkaczki, prząśniczki?
Na ul. Prząśniczek 8 w Warszawie jest Biedronka. To na pewno ważny trop :lol: :lol: :lol:
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Giełda nicków

301
Pająk? P.Yonk? :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”