Polska polityka czyli czy nas to obchodzi

2
Andrzej Pilipiuk pisze: 14) Jesteście lub chcecie być pisarzami. Jak ja. Siedzi w Was bunt. Niezgoda na kształt zastanej rzeczywistości. Dlatego zebraliście się tu do kupy by sobie wzajemnie pomagać. Poza durnym pytlowaniem na sb oceniać (kurde napisało mi się „oczerniać”) teksty, dawać rady początkującym etc. To oznacza że FRAGM. USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRACJĘ większość z Was to porządni ludzie. Tylko część nie do końca rozumie mechanizmy polityki oraz ich wpływ na nasze codzienne sprawy i się jakoś w tym wszystkim mniej i bardziej poplątała. FRAGM. USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRACJĘ
Absolutnie nie jestem wyznawczynią poglądów Andrzeja, ale jestem przeciwniczką cenzurowania tekstów i wycinania z nich fragmentów!!!!
To jest nie w porządku i - jak uczy historia - prowadzi do nadużyć.

3
Juliahof pisze:Absolutnie nie jestem wyznawczynią poglądów Andrzeja, ale jestem przeciwniczką cenzurowania tekstów i wycinania z nich fragmentów!!!! To jest nie w porządku i - jak uczy historia - prowadzi do nadużyć.
Regulamin pisze:1. Zasady forum.

§ 2. Na forum nie ma demokracji. Rządzą administratorzy oraz moderatorzy, ich władza jest niepodzielna i nie muszą się z niej przed nikim rozliczać.

§ 3. Prawo na forum ustanawiają moderatorzy i administratorzy. Niestosowanie się do ich zaleceń, może skończyć się ostrzeżeniem, zakazem pisania lub banem bez odwołania.

§ 4. Moderatorzy mają na forum władzę nieograniczoną, wszelkie skargi można składać jedynie do administratora, czyli Faraona.
G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

4
Andrzej Pilipiuk pisze: Można też wrzucić do najgorszej z szufladek ludzi głoszących poglądy zgodnie z prawem oraz bez konfliktu z Regulaminem Forum za diametralną sprzeczność ze swoim światem.
Tylko... czy warto?
Czy uznany Pisarz i przyjaciel tego miejsca powinien doświadczać emocji z najniższej półki przez źle skierowane skupienie?
Nie zgadzamy się na to.
Prosiłabym tez o wyjaśnienie, o co chodzi w powyższym fragmencie? Jestem starym redaktorem, ale nie rozumiem.
Skupienie? Chodzi o zen? a "źle skierowane skupienie" - co to znaczy?
Co to jest "diametralna sprzeczność ze swoim światem"? itd.

5
Godhand, a czy Administratorzy zdają sobie sprawę, że ich działania mają charakter autodestrukcyjny?
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

6
Juliahof pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze: Można też wrzucić do najgorszej z szufladek ludzi głoszących poglądy zgodnie z prawem oraz bez konfliktu z Regulaminem Forum za diametralną sprzeczność ze swoim światem.
Tylko... czy warto?
Czy uznany Pisarz i przyjaciel tego miejsca powinien doświadczać emocji z najniższej półki przez źle skierowane skupienie?
Nie zgadzamy się na to.
Prosiłabym tez o wyjaśnienie, o co chodzi w powyższym fragmencie? Jestem starym redaktorem, ale nie rozumiem.
Skupienie? Chodzi o zen? a "źle skierowane skupienie" - co to znaczy?
Co to jest "diametralna sprzeczność ze swoim światem"? itd.
Jak zapewne zauważyłaś, jest to wypowiedź Faraona. Zaręczam, że z chęcią ją wyjaśni w stosownym momencie.
BMF pisze: Godhand, a czy Administratorzy zdają sobie sprawę, że ich działania mają charakter autodestrukcyjny?
Administratorzy uprawiają autodestrukcję już wiele lat i mają doświadczenie.
Oczywiście userom często wydaje się, że wiedzą lepiej i sprawy są proste, a decyzje administracji błędne. Ten schemat pojawia się cyklicznie. Jeśli masz ochotę, dopytaj na PW - postaram się wyjaśnić.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

7
Godhand pisze: Jak zapewne zauważyłaś, jest to wypowiedź Faraona. Zaręczam, że z chęcią ją wyjaśni w stosownym momencie.
Tak, oczywiście, to wypowiedź Faraona i do Faraona skierowałam pytanie, nie wiem, dlaczego wkleiło się z nazwiskiem Andrzej Pilipiuk.
Z nadzieją czekam na odpowiedź :D

Faraon_edit:
Juliahof,
"źle skierowane skupienie" :arrow: Skupianie się na różnicach w światopoglądach na tyle, że przysłania to, co tutaj istotniejsze: wspólną miłość do pisania, czytania.
"diametralna sprzeczność ze swoim światem" :arrow: Uważam, że jeśli dwoje ludzi są jak dwa różne światy, to skoro łączy ich pasja, można się dogadać lub przynajmniej tolerować bez złośliwości, obrażania.
Tylko tyle i aż tyle.

Batcave

9
Panie Andrzeju,
szanujemy Pańskie osiągnięcia. Pana obecność na forum bezsprzecznie podnosi jego wartość. Sprawy zabrnęły jednak na tyle daleko, że nie ma sensu wciąż udawać, że nie dzieje się nic złego.

Chcemy, żeby było jasne: administracja nie będzie nikogo wyrzucać z forum za poglądy polityczne zgodne z prawem krajowym, choćby opowiadali się za najbardziej absurdalnymi formami komunizmu czy innymi światopoglądowymi dziwactwami. Na tym forum nie będziemy ich oceniać, bo nie jest to nasze zadanie. Nie będziemy za to tolerować złośliwości, obrażania innych użytkowników, nie przestrzegania regulaminu, a tym bardziej wchodzenia w nasze kompetencje.

Co do wymiany administratora: Faraon wziął na swoje barki niesamowicie trudne zadanie i w naszej ocenie wywiązuje się z niego bardzo dobrze. Przypominamy, że to nasza opinia w tej sprawie jest kluczowa – to my zostawiliśmy mu forum. Temat zamknięty.

Jest Pan jednym z kilku tysięcy użytkowników, a ostatnio moderatorzy poświęcają czas wyłącznie Panu. Wszystko ma swoje granice. Od tej pory będzie Pan traktowany jak każdy inny użytkownik, nie możemy ulegać nikomu, nawet znanym pisarzom. Jesteśmy forum dla wszystkich a nie partią polityczną.

Jeśli podporządkuje się Pan zasadom cywilizowanej dyskusji, będzie nam bardzo miło wciąż Pana gościć na naszym forum. Jeśli nie, to wprawdzie stracimy wartościowego użytkownika, zyskamy jednak mnóstwo spokoju (spokój w dzisiejszych czasach jest nie do przecenienia).

Ewentualne skargi na działanie moderacji i administracji przyjmujemy drogą mailową ( [email protected] ).
Lan&Manta

Ogólne informacje o Wieży Magów i Kwalifikacjach

10
To ja zapytam tak dla większej transparentności projektu:

jakie ma Pani kwalifikacje do prowadzenia warsztatów
i prosiłbym o listę Pani publikacji.

Faraon_edit: Andrzeju, najprawdopodobniej przestałeś rozumieć sens i formułę WeryfikatoriuM - darmowego, niezależnego forum literackiego opartego na chęciach oraz zaangażowaniu utalentowanych ludzi w organizacji różnych pouczających zabaw, mających na celu zwiększenie umiejętności pisarskich.
Zablokowany

Wróć do „Sprawy organizacyjne”