Giełda nicków

451

Latest post of the previous page:

Osoba w przebraniu ma napis SAZAC lub SAZAO na przodzie kostiumu.

Ponad słoniami mamy kawałek głowy jakiegoś starszego mężczyzny.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Giełda nicków

452
Analiza:
I PLAN
- Dali (temat bitwy i zagadki) o 2 głowach, z korpusem w marynarce i koszuli, z F w kolorze jakimś (się nie znam :-( ) i zapaćkane. Może to kolor użytkownika?
- robale na wąsach. Szarańcza z ćwiartki? Bardziej wygląda jak krewetki.
- człowiek w stroju morsa (może dalej będzie coś alfabetem morse'a?) z fragmentem napisu sazac
- ławka z fragmentem napisu ASHII....:T (stawiam na WASHINGTON).
- maskotka pieska albo wilka - zwierzę wspominane we wklejce rozmów jako przyczyna żółci ;-)
- poduszka z orłem.
TŁO
okoliczności fauny i, być może, flory ;-)

Niewiele w ogóle można skojarzyć z czymkolwiek.

Added in 2 minutes 17 seconds:
A fakt, nie robale, tyko słonie, pewnie z grafik Dalego.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Giełda nicków

453
To na wąsach to.chyba słoń.
Tło = garniak, ławka, park chyba jest ze stocka ale na telefonie nie sprawdzę.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Giełda nicków

454
Malowane paznokcie u stóp wypatrzyła Sarah, jeszcze nikt nie wspomniał o obrączce na palcu.

Ciekawe, czy druga ścieżka już jest, czy dopiero się pojawi?
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”

R. Arnold

Giełda nicków

455
no i garaże w tle (za parkiem), parking, samochody, światła uliczne i jakiś budynek.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Giełda nicków

456
Godhand pisze:Ponad słoniami mamy kawałek głowy jakiegoś starszego mężczyzny.
To trop z jednej drogi. Ukryty za obrazkami mężczyzna.
Eldil pisze: człowiek w stroju morsa (może dalej będzie coś alfabetem morse'a?)
Brawo! Tylko co i gdzie? ;) [droga nr 2, na telefonie może być ciężko dojrzeć]
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Giełda nicków

457
Faraon pisze: Brawo! Tylko co i gdzie? ;) [droga nr 2, na telefonie może być ciężko dojrzeć]
Tu :) :

1. Na ławce, na lewo od ogona pluszaka, jest coś jakby alfabet morsa, niestety stopień powiększenia rozmazuje zaciekle ;)

2. Dlaczego Av wykropkował w dziwny sposób wnętrze litery F? Prościej było wstawić i tyle.

3. W ciemnym punkcie, na gardzieli Dalego coś się kryje - wygląda jak ćma? Ptak? Motyl? Ciężko stwierdzić.

4. Na tym kolażu znajduje się zaskakująco dużo zwierząt. Od lewej - pies, dwa słonie, wspomniana ćma, mors, orzeł.

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Giełda nicków

458
Aktegev znalazła - orzeł to logo klubu piłki ręcznej z Aalborga o nazwie... mors.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Giełda nicków

459
Eldil pisze: - człowiek w stroju morsa (może dalej będzie coś alfabetem morse'a?)
Misieq79 pisze:Aktegev znalazła - orzeł to logo klubu piłki ręcznej z Aalborga o nazwie... mors.
Godhand pisze: Na ławce, na lewo od ogona pluszaka, jest coś jakby alfabet morsa, niestety stopień powiększenia rozmazuje zaciekle
Może przesadziłem, ale u mnie nadal da się odczytać...
Obrazek
Widać czy pomóc?
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Giełda nicków

460
Widać :)

Kr - kropka K - kreska

K Kr Kr Kr
K
K
Kr K
Kr Kr
Kr K Kr
Kr K
K
Kr K
K Kr Kr Kr Kr

Jeśli dobrze widzę.

G.

Hmm, u mnie daje: BTTASRATA6 :(

Giełda nicków

461
U mnie DTTASRATAB :-(
bastard tt?
Astra dttb?

Added in 3 minutes 7 seconds:
Wszędzie robią ułatwienia dla niepełnosprawnych, a tu znów pułapka na daltonistów :-(

Added in 1 minute 41 seconds:
Barsa?
Strata?

R. Arnold

Giełda nicków

463
B001IR1MA6
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Giełda nicków

465
Birma. Daleko szukać...

R. Arnold

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”