Cześć

1
Cześć!
Jestem Sanne i piszę właściwie odkąd pamiętam, tyle że ostatnio jakoś się zatrzymałam. Od kilku lat pracuję nad tym samym tekstem, który na zmianę doprowadza mnie do szału i od nowa fascynuje. Może to podejście okaże się właściwym.
Zarejestrowałam się przede wszystkim żeby znaleźć motywację. Poczytać, może oderwać się na chwilę od "powieści" i popisać coś innego. Przypomnieć sobie ile tekstów tworzyłam kiedyś i do tego wrócić, choć w tym roku czeka mnie pisanie pracy magisterskiej i pewnie powinnam się skupić na niej. Ale mam nadzieję, że będę potrafiła to pogodzić i znajdę tu dużo inspiracji.
Poza tym jestem notesoholiczką. Uwielbiam pisać, notować i planować ręcznie. I kupować notesy, choć staram się unikać papierniczych. Dzisiaj nie wyszło :D Szaleję na punkcie researchu i miewam problem z kontrolowaniem słowotoku na temat swojej twórczości, ale obiecałam sobie wreszcie nad nim zapanować :)

Cześć

2
Cześć. Pasujesz tu. Baw się dobrze (i chodź na dół, do mchata)! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Cześć

5
Witaj :) Tu jest więcej takich, którzy wolą kwerendować niż pisać :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć

6
Powitał.

Mchat to nałóg, który pochłania cały czas i energię, które inaczej można by zmarnotrawić na pisanie. Na szczęście, by chronić nowych, jest dostępny dopiero, gdy napiszesz na forum 50 postów :)
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

Cześć

7
ancepa pisze: Cześć Sanne! Przyznaj się - obyczaj, fantastyka? Co tak Cię pochłania od kilku lat? :)
Obyczaj, obyczaj :) Fantastykę pisałam też przez długi czas, ale średnio wychodziła i porzuciłam ją zupełnie jakieś pięć lat temu

Cześć

8
Sanne pisze: Obyczaj, obyczaj :)
Widzicie? Porzuciła fantastykę dla obyczaju! Mądra jest! :P
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

Cześć

10
Thana pisze:
Sanne pisze: Obyczaj, obyczaj :)
Widzicie? Porzuciła fantastykę dla obyczaju! Mądra jest! :P
Pfff… Można obyczajową fantastykę :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć

12
Jason pisze: Obyczaj jest o wiele łatwiejszy, więc to lepszy wybór na start
Pffff! Obyczaj jest o wiele trudniejszy! Dla ambitnych tylko! No. :)

Cześć

14
Co czytasz, Sanne? Na przykład? Co Ci się podobało?

Cześć

15
Ostatnio niezmiennie zachwycam się "Tancerzem" Columa McCanna, zdobytym cudem na grupie wymieniania się książkami. Czytam sporo literatury LGBT i bardzo lubię powieści o ciekawej, nieoczywistej konstrukcji. A poza tym przede wszystkim reportaże.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”