Cześć!

1
Witam.

Mam na imię Aleksandra. Niedługo skończę trzydzieści lat. Z natury jestem wstydliwa, a do rejestracji tutaj długo namawiał mnie mój przyszły mąż. Jest on jedyną osobą, która czytała moje opowiadania. Zazwyczaj lądują one w szufladzie albo w koszu. Mimo to lubię czasami coś napisać. Robię to kierując się emocjami, pomysły przychodzą mi do głowy pod wpływem wydarzeń i nowo poznanych ludzi.
Studiowałam dziennikarstwo i politologię. Pracowałam jako kelnerka i sekretarka, sprzedawałam buty i dorabiałam pisząc teksty o medycynie estetycznej. I menopauzie. Teraz jestem mamą i zajmuję się pisaniem, ale czegoś zupełnie innego. Tworzę treści na strony internetowe, blogi, opisy produktów. Lubię to co robię, jednak chciałabym napisać kiedyś coś porywającego, zamiast kolejnego tekstu o systemach alarmowych albo dziecięcych ubrankach z ekologicznej bawełny.
Mam nadzieję miło spędzić czas na forum. Do tej pory nigdy nie miałam styczności z ludźmi, którzy piszą po prostu dla przyjemności. Jestem bardzo ciekawa wszystkich obecnych tutaj osób, opublikowanych opowiadań i przyszłych powieści.

Cześć!

2
Świnka Peppa rządzi! ;) Witaj i baw się dobrze :) I nie bój się, po kilku komentarzach u innych, wrzucaj swoje teksty. W jakim gatunku piszesz? :D
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Cześć!

3
Cześć, bardzo fajnie, że się przełamałaś i zdecydowałaś zarejestrować i przywitać :)
"Coś porywającego" - co by to było?
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Cześć!

4
Witaj i zaspokajaj ciekawość :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć!

5
Suzy Owca, witaj :) Miłego pobytu na Wery.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Cześć!

6
iris pisze: Świnka Peppa rządzi! ;) Witaj i baw się dobrze :) I nie bój się, po kilku komentarzach u innych, wrzucaj swoje teksty. W jakim gatunku piszesz? :D
Kocham się w horrorze. Lubię przekształcać rzeczywistość w coś niezwykłego, mniej lub bardziej strasznego. To mnie odpręża :D
Wolha.Redna pisze: Cześć, bardzo fajnie, że się przełamałaś i zdecydowałaś zarejestrować i przywitać :)
"Coś porywającego" - co by to było?
Przede wszystkim coś z czego sama będę zadowolona. Marzy mi się napisać tekst, choćby krótkie opowiadanie, które ktoś przeczyta z przyjemnością. Coś, na co inni z chęcią poświęcą swój czas i będą o tym pamiętać jeszcze następnego dnia.

Cześć!

7
Suzy Owca, to dobre miejsce wybrałaś! Są teksty, które pamiętamy dłuuuuuugo :mrgreen:
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Cześć!

9
Uhm :) Ja na jednym z forów podpisywałem się jako "baca", więc pasuje :D
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć!

11
No siema :)

Chętnie dołączymy do Twojego przyszłego męża jako Twoi czytelnicy. Ale my powiemy Ci to, czego mąż nie powie.
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

Cześć!

14
Suzy Owca pisze: Z natury jestem wstydliwa, a do rejestracji tutaj długo namawiał mnie mój przyszły mąż. Jest on jedyną osobą, która czytała moje opowiadania. Zazwyczaj lądują one w szufladzie albo w koszu.
Nie wyrzucaj napisanego! :pray:
Suzy Owca pisze: Kocham się w horrorze. Lubię przekształcać rzeczywistość w coś niezwykłego, mniej lub bardziej strasznego. To mnie odpręża :D
:!: :D :<3<3: :mrgreen:

I cześć, i witam. :D

Cześć!

15
Avatar świnki Peppy, a w tekście zamiłowanie do horrorów… nie powiem, może być ciekawie. Witaj na forum ;)
There is no God and we are his prophets.
The Road by Cormac McCarthy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”